Cafeaua macinata poate filtra apa contaminata. Cafeaua macinata si folosita poate fi folosita pentru a filtra apa contaminata, astfel ca resturile pe care le aruncam de obicei la gunoi pot deveni utile. Miliarde de oameni din intreaga lume se bucura zilnic de cafea, iar ingredientul magic al diminetilor multora poate avea de acum o utilizare noua. Dupa ce ne bucuram de o cana de cafea proaspat macinata, raman in urma resturi pe care le aruncam la gunoi. Asta fac si restaurantele si cafenelele pe care le vizitam, dar toate aceasta risipa ar putea fi redusa dand o noua utilitate cafelei deja folosite, potrivit Playtech.

UtileFoto: Colaj foto

Cum scapi de panaritiu de la unghiile degetelor. Panaritiu este o infectie acuta a unui deget la mana sau de la un picior. Afectiunea este destul de frecventa si se produce ca urmare a patrunderii unui germene (stafilococ) intr-unul din degete ca urmare a unei plagi sau intepaturi.Cum scapi de panaritiu. Panaritiul poate fi de doua tipuri: superficial si profund. Panaritiul superficial se gaseste de obicei pe conturul unghiei sau pe pulpa degetului. Panaritiul superficial este o inflamatie care poate evolua in cateva ore sau in cateva zile si presupune cresterea in volum a degetului, inrosirea acestuia si o durere zvacnitoare, potrivit Libertatea.

Motivul pentru care nu trebuie sa folosesti niciodata lufa la dus. Obisnuiesti sa iti exfoliezi pielea si sa te rasfeti la dus cu ajutorul unei lufe? Ei bine, afla ca acest banal obiect te poate imbolnavi, se arata intr-un studiu realizat in SUA. Explicatia este ca umezeala si caldura vor fi intotdeauna invitatii deschise pentru dezvoltarea microbilor, iar buretele de baie este unul dintre cele mai expuse accesorii expuse la acest risc. Lufele sunt cu atat mai vizate intrucat au gauri mari, unde se ascund numeroase celule moarte, care se transforma in hrana pentru bacterii, scrie Unica.

Rezistenta la schimbare si alte capcane psihologice care iti influenteaza viata. Modul in care relationam cu oamenii din jurul nostru nu este intotdeauna in concordanta cu ceea ce gandim. Iata 4 teorii psihologice care te vor ajuta sa-ti intelegi mai bine propriul comportament, pierderea atractiei si rezistenta la schimbare sunt poate cele mai cunoscute. Bazate pe afectivitate si dependenta intre experientele emotionale si interpretarea lor subiectiva, aceste teorii ne explica efectele compartamentului nostru, in functie de situatiile pe care le traim, potrivit Psychologies.

Care este legatura dintre coaja de banana si leacul impotriva cancerului de piele. Cncerul de piele este o afectiune cu care omenirea se confrunta din ce in ce mai des, iar cea mai comuna cauza este expunerea la radiatiile ultraviolete fara crema de protectie. Detectarea din timp a acestei boli este esentiala pentru vindecarea ei, iar oamenii de stiinta au facut recent o descoperire uluitoare care poate schimba radical metoda de depistare a acestei maladii. Se pare ca ceea ce ne-ar putea ajuta in acest sens este... coaja de banana. Afla care este legatura intre aceasta si detectarea cancerului de piele! Coaja de banana ajuta la detectarea cancerului de piele, noteaza Divahair.