Adevarul: Cum sa fim in forma de Anul Nou
Principala regulă într-o dietă este să completaţi meniul cu multe legume, deoarece acestea sunt lipsite de calorii, sunt sănătoase şi oferă în schimb o senzaţie de saţietate. Sfatul nutriţioniştilor este să mâncăm cât mai multe salate, fructe şi legume verzi. Dieta nu trebuie să excludă ceaiul sau cafeaua, cu îndulcitori şi lapte degresat.
Este indicat să se limiteze treptat cantitatea de băuturi carbogazoase la 500 ml pe zi, până ce sunt eliminate complet din alimentaţia zilnică. Apa, pe de altă parte, cu cât se consumă în cantităţi mai mari, minimum doi litri pe zi, cu atât este mai bine.
Consultaţi cu atenţie meniul restaurantelor În perioada sărbătorilor, ieşirile în oraş sunt mult mai frecvente. Însă nu trebuie să uitaţi că şi în acest caz moderaţia este cheia către silueta dorită. Este important să ştim să alegem din meniu preparatele cele mai sănătoase. Porţiile oferite la restaurant sunt de multe ori mai mari decât cele pe care ni le stabilm acasă, iar produsele sunt contraindicate într-o dietă sănătoasă.
Chiar dacă vă aflaţi într-un restaurant, acest lucru nu înseamnă că trebuie să mâncaţi tot ceea ce se află în farfurie sau să alegeţi tot ceea ce vă tentează din meniu. Nu vă lăsaţi ispitiţi şi alegeţi mai degrabă o salată decât o porţie de cartofi prăjiţi.
Înlocuiţi carnea de porc cu carne mai slabă şi mai bogată în proteine, precum cea de pui, peşte sau miel. Evitaţi prăjelile şi sosurile grase, bogate în calorii. Nu plecaţi în oraş fără să mâncaţi în prealabil acasă. În acest fel veţi evita tentaţiile culinare dintr-un motiv simplu: nu resimţiţi o senzaţie de foame care să vă îndemne să apelaţi la anumite alimente nesănătoase.
Alcoolul este principalul duşman al unei diete sănătoase deoarece nu numai că este bogat în calorii, dar ne şi sporeşte senzaţia de foame. Atunci când vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus este bine să reduceţi semnificativ cantitatea de alcool consumată, fără a elimina însă total aceste băuturi din dietă.
În perioada dintre Crăciun şi revelion nu trebuie să renunţaţi definitiv la alcool, însă trebuie să ţineţi cont de conţinutul caloric al fiecărei băuturi: un pahar de 125 ml vin echivalează cu 80-120 de calorii; 50 ml Bailey’s are 140 de calorii; o halbă de bere, între 125-250 calorii; Bacardi Breezer, 100 de calorii. Ţineţi cont de faptul că femeile nu trebuie să consume mai mult de 150 ml alcool pe zi, în timp ce limita în cazul bărbaţilor este de 200 ml de alcool.
Cel mult 400 de calorii Dacă nu aveţi timp să gătiţi o masă tradiţională şi alegeţi să cumpăraţi majoritatea produselor gata preparate de la supermarket, consultaţi cu atenţie eticheta. Astfel, produsul cumpărat nu trebuie să însumeze mai mult de 400 de calorii. Nu ţineţi cont de felul în care este porţionată mâncarea. Alimentele deja preparate tind să fie ambalate în porţii mult mai mari. Indicat este să vă stabiliţi singuri porţiile şi restul alimentelor să le păstraţi la frigider.
Adevarul

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”