Se intampla ca unii oameni sa nu faca nici un fel de miscare fizica si sa arate extraordinar. Pe de alta parte, sunt oameni care sunt mai plinuti, isi dau toata silinta sa slabeasca si parca se ingrasa si mai mult. Toate acestea tin de abilitatea organismului de a indeplini anumite sarcini fizice. Mai mult, abilitatea de a face miscare tine de forma corpului nostru.

In functie de forma corpului, trebuie facute anumite exercitii care dau randament maxim.

Trebuie specificat ca femeile au alte forme ale corpului fata de barbati si, de aceea, exista categorii diferite pentru ambele sexe. Barbatii pot fi ectomorfi, endomorfi sau mezomorfi. Barbatii ectomorfi au un corp bine proportionat, sunt slabi si nu au probleme cu kilogramele in plus. Ei pot face sport de performanta si pot alerga pe distante lungi fara probleme.

Cu toate ca organismul poate face efort, barbatul ectomorf are probleme in a-si modela corpul. De aceea, el trebuie sa evite exercitiile fizice ce dureaza mult. In loc sa faca exercitii de slaba intensitate pe o perioada lunga de timp, mai bine apeleaza la exercitii intense care nu tin mai mult de 90 de secunde si care trebuie sa fie urmate de alte 90 de secunde de pauza.

De exemplu, este recomandat un sprint scurt de urcare a unui deal in locul unei sesiuni de jogging. De asemenea, pentru acesti barbati este recomandat mersul pe bicicleta pe munte, unde terenul dificil se combina cu cel accesibil. Daca se opteaza pentru mersul la sala, este recomandat sa se faca cel putin trei antrenamente pe saptamana.

Daca se urmeaza un program de exercitii intens, muschii vor creste in dimensiuni si se vor stria, sustin specialistii.

Exista tipuri de corp care ii predispun la ingrasare si pe barbati

Un alt tip de barbat este cel endomorf. Acest tip este predispus la ingrasare. Acesti barbati sunt masivi si au foarte multa forta. De aceea, ei sunt predispusi spre sporturi de contact, cum este rugby-ul. Pentru un corp bine facut, un endomorf trebuie sa alerge foarte mult, sa faca pauze scurte intre sesiunile de alergare si sa mearga cu bicicleta pe distante mari.

In cazul in care merge la sala, un endomorf nu trebuie sa foloseasca greutati mari. Un astfel de om trebuie sa aleaga greutati usoare, dar sa faca mai multe repetari pentru o definire musculara corecta. Endomorful trebuie sa aiba ca obiectiv cresterea metabolismului si astfel scaderea intervalului de timp in care corpul arde caloriile.

Mezomorfii au o forma a corpului ideala. Ei sunt construiti cu un corp atletic, isi formeaza repede muschii si slabesc la fel de repede. Pentru a-si forma un corp de invidiat, acestia ar trebui sa abordeze o gama larga de exercitii. Ei trebuie sa faca atat exercitii de tip cardio, cat si exercitii la sala si sporturi de echipa.

In acelasi timp, mezomorful trebuie sa combine exercitiile cu greutati mari cu exercitii cu greutati mici pentru un randament maxim.

Alergatul, mersul pe bicicleta si inotul - exercitii care ajuta la arderea rapida a grasimilor

In ceea ce priveste femeile, acestea se impart in femei cu corp in forma de mar, de para, de clepsidra si de tub. Femeia para are umerii ingusti, dar are solduri si coapse masive. Desi astfel de femei sunt tentate sa mearga mult pe bicicleta pentru a micsora stratul adipos din zona inferioara a corpului, trebuie stiut ca acest lucru nu are efectul asteptat.

Din contra, pentru aceste femei mersul pe bicicleta poate insemna amplificarea formelor. Aceste femei trebuie sa faca exercitii pentru partea superioara a corpului, pentru a compensa. Mai mult, pentru un efect maxim este recomandat sa se faca tenis de camp, care ajuta la alungirea fibrelor musculare din zona coapselor. Alungirea acestor fibre inseamna scaderea marimii acestor zone.

Integral in Gandul