Utile: Sucuri care tin loc de mic dejun; Beneficiile nestiute ale vinului alb; Terapia cu apa de mare intareste imunitatea
Cum te poate imbolnavi stresul de diabet. Desi tratam cu nepasare o banala stare de nervi, aceasta poate avea consecinte extrem de grave pe termen lung. La fel se intampla si in cazul ingrijorarii prelungite, al preocuparilor apasatoare constante. Stresul declanseaza in organism un adevarat camp de lupta. Adrenalina si cortizolul, asa-numitii "hormoni ai stresului", starnesc valuri de probleme: cresc pulsul si tensiunea arteriala, fac ca hipofiza sa favorizeze transformarea grasimilor in glucide, provocand hiperglicemie, chiar daca nu s-au consumat alimente, declanseaza crampe musculare si dau peste cap metabolismul, atacand, in special, ficatul si pancreasul. Astfel, rezervele de zahar stocate in ficat, sunt eliberate brusc in sange, scrie Libertatea pentru femei.
Terapia cu apa de mare intareste imunitatea. Fototerapie si talasoterapie. Cicatricele, acneea, dermatita, psoriazisul sunt cateva dintre problemele pielii care se pot ameliora prin fototerapie (terapie cu lumina) si talasoterapie (terapie cu apa de mare). Ambele opresc multiplicarea bacteriilor si previn infectarea ranilor. Prin baile in mare, aproximativ 90 de oligoelemente (sulf, magneziu, clor, sodiu) patrund in piele si o regenereaza. Magneziul este unul dintre aceste substante care au efect antistres si de combatare a anxietatii. Nu intamplator, te simti lipsita de griji si de relaxata dupa cateva zile petrecute pe litoral. Efect antibiotic. Daca te incearca o raceala exact inainte sa pleci la mare, nu-ti amana plecarea! Apa sarata de mare creste imunitatea, alunga simptomele virozelor si-ti elibereaza sinusurile, noteaza Click pentru femei.
Beneficiile nestiute ale vinului alb. Vinul alb poate contribui la imbunatatirea metabolismului si ritmului cardiac. In cadrul unui studiu, publicat in 2015, cercetatorii i-au pus pe participantii, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, sa bea vin rosu, alb sau apa la cina, pentru doi ani, urmand o dieta stricta mediteraneana. In timp ce bautorii de vin alb si rosu au afisat cele mai notabile imbunatatiri in ceea ce priveste functionarea inimii si metabolismului, scrie Gandul, citat de site-ul descopera.ro.
Alimente bune pentru sanatatea ochilor. Frunzele verzi. Contin luteina si zeaxantina, niste antioxidanti care, potrivit studiilor citate de health.com, scad riscul de a dezvolta cataracta si degenerescenta maculara. Consuma mult spanac, salata verde, stevie si tot ce gasesti verde in piata. Ouale. Galbenusul este o sursa importanta de luteina si zeaxantina, in plus, contine zinc, devenind astfel un aliment important, care poate preveni degradarea vederii. Citricele si fructele de padure. Sunt bogate in vitamina C, care si ea are puterea de a reduce riscul dezvoltarii de cataracta si degenerescenta maculara, arata Click.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO