Cancerul la san, tradat de saliva
Testul, absolut inofensiv, ar ajuta foarte mult la prevenirea acestei cumplite boli, pentru ca ar putea fi efectuat mult mai des fata de testele normale, precum mamografia şi ultrasunetele.
O confirmă dispozitivul pus la punct în SUA, la Health Science Center din Houston, de o echipă condusă de prof. Charles Streckfus.
Potrivit revistei “Cancer Investigation”, testul ar putea ajuta la identificarea persoanelor sănătoase şi a celor afectate de neoplazie malignă şi benignă prin scanarea a sute de proteine salivare. În salivă se găsesc “codurile secrete” ale multor boli, întrucât proteinele produse de glandele salivare reprezintă o oglindă a stării de sănătate a întregului organism.
Click

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU