Toxiinfecţia alimentară şi indigestia. Cum stăm departe de aceste afecţiuni în vacanţă Căldura s-a instalat, ne pregătim de vacanţă, dar atenţia noastră trebuie să fie focusată pe alimentele pe care le consumăm, mai ales că acestea ne pot face mai mult rău decât bine. Enterocolitele, toxiinfecţiile alimentare şi indigestiile sunt printre cele mai comune probleme digestive cu care te poţi confrunta în concediu, simptomele lor fiind neplăcute. Iată cum le poţi recunoaşte, cum le poţi evita şi la ce ingrediente naturale poţi apela pentru a te bucura pe deplin de zilele tale libere! Temperaturile ridicate, deseori peste 35 de grade în lunile de vară, favorizează înmulţirea bacteriilor şi virusurilor din mediu, precum şi alterarea alimentelor. Enterocolita acută şi toxiinfecţia alimentară sunt două afecţiuni cauzate în mod direct de consumul preparatelor depozitate în condiţii improprii, preparate termic insuficient şi contaminate cu agenţi patogeni precum virusuri, paraziţi sau bacterii, scrie CSID.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai sănătoase tipuri de carne recomandate de nutriționiști Pentru cei care vor alternative la porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţinut scăzut de grăsimi dăunătoare, fiind recomandată în dieta celor care au colesterolul ridicat. Există însă mai multe variante disponibile pe piaţă, unele având calităţi mai ridicate.„Dintre toate tipurile de carne de pasăre, struţul şi curcanul sunt cele mai bune, după părerea mea. Carnea de curcan e bogată în acizi linoleici conjugaţi care au proprietatea de a redistribui grăsimea şi are acţiune anticancerigenă. În plus, faţă de curcan, carnea de struţ e bogată în grăsimi omega 3 cu lanţ lung, acizi graşi esenţiali, care asigură o bună funcţionare a creierului, a inimii şi întăreşte sistemul imunitar”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Aceste tipuri de carne nu trebuie prăjite, relatează Doctorul Zilei.

Cum să fii fericit: cele mai eficiente trucuri Care este secretul fericirii? Experţii au fost de acord că este vorba pur şi simplu de atitudine. Trebuie să alegi să fii fericită, pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit şi a deveni o persoană pozitivă. Pentru a te ajuta să decizi mult mai uşor că este momentul pentru o schimbare în bine în viaţa ta, am făcut o listă cu câteva lucruri care ar trebui să contribuie la fericirea ta, indiferent cât ar părea ele de nesemnificative. Charles Darwin a fost unul dintre primii care a realizat că expresiile faciale îţi pot afecta dispoziţia în aceeaşi măsură în care ţi-o şi reflectă. Zâmbeşte şi creierul tău va răspunde acestui stimul. Te vei simţi dintr-o dată mult mai fericită. Atât de simplu şi de eficient! Mai ales când te simţi foarte stresată şi varianta cu acupunctura nu ţi se pare fericită, pentru că te temi îngrozitor de ace. Efectele sunt excelente, cu atât mai mult cu cât o poţi practica şi tu acasă. Încearcă un exerciţiu foarte simplu, de fiecare dată când simţi că eşti cu nervii la pământ: presează pentru câteva secunde zona dintre sprâncene, informează CSID.

4 alimente care afectează sănătatea inimii În ziua de azi, ai impresia că orice mănânci te îmbolnăveşte. Există tot felul de mituri legate de alimentaţia sănătoasă, iar cele mai multe dintre ele au legătură cu afecţiunile cardiovasculare. Nu spune nimeni că burgerii şi fripturile în sânge sunt sănătoase, mai ales pentru inimă, însă asta nu înseamnă că nu poţi mânca o carne roşie, neprocesată, preparată la cuptor. Potrivit cercetărilor, carnea roşie poate fi integrată cu succes în dieta mediteraneană, ca parte a unui stil de viaţă sănătos. Cardiacii nu trebuie să facă exces, ci pot consuma între 200 şi 350 de g pe săptămână. Deşi gălbenuşul poate fi periculos pentru bolnavii de inimă, studiile arată că un ou consumat la micul dejun poate îmbunătăţi starea de sănătate cu peste 50%. De asemenea, consumul regulat de ouă poate preveni afecţiunile cardiovasculare, prin reducerea riscului apariţiei atacului cerebral vascular. Sursă de proteine şi vitamine esenţiale, oul trebuie preparat prin fierbere, fiind recomandată evitarea prăjirii lui, precizează Click.

Mobilier standard sau mobilă la comandă? Amenajarea casei presupune timp, nervi de oţel şi un buget care să poată susţine toate dorinţele pe care vrei să le pui în aplicarea. Alegerea mobilierului este un pas important pentru decorarea casei, reprezentând o investiţie care trebuie să aducă beneficii pe termen lung, având în vedere că nu schimbăm mobila foarte des. Există două alternative pe care le ai când alegi piesele de mobilier pentru casa ta: mobila la comandă la standard? Află cum iei o decizie astfel încât să nu te păcăleşti! Realizarea mobilei la comandă prezintă o mulţime de avantaje, iar cele mai multe dintre ele se referă la gradul de calitate. Pentru că ai posibilitatea să alegi materialele şi accesoriile pentru mobila ta, nu vei avea surprize neplăcute din acest punct de vedere. În plus, în timp ce mobila standard este realizată în serie, mobilierul pe comandă trece prin mai multe stadii, atent efectuate, până ce ajunge în forma finală. De la proiectare până la montajul propriu-zis, mobila pe comandă beneficiază de atenţie din partea celor din atelierul de creaţie dar şi de a celor care se ocupă de asamblare, iar tu poţi verifica gradul de calitate al mobilierului chiar în momentul în care acesta ajunge la tine acasă, arată Libertatea.