Ceașca de sănătate: Cidrul, o băutură revigorantă în orice anotimp. Cidrul este o băutură revigorantă, recomandată de nutriţionişti pentru aportul său de substanţe nutritive. Această băutură foarte aromată, apreciată de nutriționiști ca fiind miraculoasă pentru sănătate, deoarece contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului, poate fi consumată la mesele festive, dar şi sub formă de cură. Beneficiile curei de cidru se datorează, mai ales, conţinutului mare de fenoli, valoroşi antioxidanţi, ai cocteiului de vitamine (C, în mod special, B1, B2, E, PP şi K), de minerale şi de taninuri, potrivit Click.

SanatateFoto: Colaj foto

Efectul nociv al ţigărilor electronice asupra sănătăţii este chiar şi mai profund: un nou studiu arată că pot afecta ADN-ul. Într-o prezentare la 256th National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS), cercetătorii conduşi de Silvia Balbo de la Universitatea din Minnesota au arătat că există efecte genetice negative ale ”vaping”-ului, adică ale inhalării vaporilor produşi de ţigările electronice. „Este clar că mai multe substanţe cancerigene sunt generate de arderea tutunului în ţigările normale decât în vaporii ţigărilor electronice”, a precizat Balbo. „Totuşi, nu cunoaştem impactul inhalării combinaţiei de compuşi produsă de acest dispozitiv. Doar pentru că ameninţările sunt diferite nu înseamnă că ţigările electronice sunt sigure”, a adăugat cercetătoarea, potrivit Descoperă.

Sucurile de legume: de ce trebuie să adăugăm lămâie dacă nu le bem imediat. Sucurile de legume sunt bogate în vitamine şi oligoelemente. Spre deosebire de cele de fructe, pot fi băute în timpul meselor. Unele trebuie consumate cu moderaţie, fiindcă pot fi iritante, de pildă cele de lăptucă, de pătrunjel, de spanac şi de năsturel. Bogate în apă şi în excelente elemente nutritive, sucurile conţin vitaminele şi mineralele din legumele respective, contribuind la hrănirea şi la purificarea organismului., potrivit CSID.ro.

Descoperire recentă! Ce aliment consumat la micul dejun scade glicemia pe tot parcursul zilei. O schimbare în rutina micului dejun poate fi extrem de benefică în controlul diabetului de tip II. Este posibil acest lucru, dacă veți opta dimineața pentru lapte. Mai mult, lactatele consumate la micul dejun sunt mult mai eficiente decât consumate în oricare alt moment al zilei. Acest mic dejun proteic vă va reduce și apetitul după masa de prânz, față de un mic dejun slăbuț, care va antrena foame și poftă după amiaza și seara, scrie doctorulzilei.ro.

Iată cele mai bune surse de antioxidanţi! Lămâie. Aceste fructe acrişoare conţin vitamina C, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu şi zinc. Prin excelenţă, au proprietăţi antiseptice, antiinflamatorii, antioxidante şi anticancerigene. Căpşuni. Cu un conţinut scăzut de calorii şi bogate în vitamina C, căpşunile sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să îşi întărească sistemul imunitar şi să prevină bolile cardiovasculare. Broccoli. Extrem de sănătos şi aspectuos, broccoli conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, necesară pentru o bună circulaţie sanguină, potrivit Click.

O nouă strategie, pe cât de rudimentară, pe atât de eficientă, oferă o nouă speranţă în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. Bacteria potenţial letală numită MRSA poate infecta chiar şi spitalele, întrucât este rezistentă la tratament şi se răspândeşte rapid. Acum, savanţii au precizat că dezvoltă o nouă tehnică pentru a elimina bacteriile fără să se folosească de antibiotice. Vor folosi lumina pentru a activa oxigenul, care astfel va distruge bacteriile. De asemenea, metoda poate fi folosită pentru a trata alte infecţii şi probabil chiar cancerul, scrie Phys, citată de Descoperă.