Ce afecţiune gravă poţi avea dacă îţi amorțesc mâinile şi picioarele. Simți slăbiciune în brațe atunci când vrei să ridici un obiect sau ai acea senzație de furnicături și de amorțeală la nivelul picioarelor? Dacă răspunsul e ”da”, investighează coloana vertebrală, pentru că e posibil să suferi de hernie de disc, susține dr. Iulia Belc. În funcție de zona vertebrală în care se instalează și de rădăcinile nervoase pe care le afectează – lombară, cervicală sau toracică – hernia de disc poate produce diferite simptome, inclusiv durere radiantă, potrivit doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

9 motive ca să mănânci cât mai des pere. Diabetul, anemia sau alergiile sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi prevenite şi tratate cu ajutorul perelor. Profitaţi de ele mai ales toamna, când se găsesc din belşug. Previn cancerul. Perele conţin acid hidroxicinamic, care protejează împotriva cancerului de stomac şi pulmonar. Scad şansele de apariţie a diabetului. Flavonoidele şi antocianinele din compoziţia lor au rolul de a regla nivelul de glucoză din organism. Graţie fibrelor solubile şi insolubile, scad riscul de apariţie a diabetului de tip II, potrivit Click.

3 alimente care provoacă palpitații. Palpitațiile apar atunci când o substanță din alimentul sau băutura consumată sau chiar răspunsul natural biochimic al organismului la acea substanță activează sistemul electric al inimii și duce la bătăi neregulate sau senzația că inima bate prea încet sau prea repede. Cei care consumă cafea cunosc această senzație, scrie Diva Hair.

Care este margarina cu cele mai multe E-uri (aditivi alimentari). Asociația Națională de Protecția Consumatorilor - InfoCons - a aflat, în urma unui studiu, care este margarina cu cele mai multe E-uri (aditivi alimentari). crenvurști conțin aproape 100 de miligrame de nitriți (studiu InfoCons); Care este cantitatea reală de sare din crenvurști. Cea de nitriți e la cote alarmante; Câte E-uri conține brânza topită, un aliment preferat des de români la micul dejun, potrivit Libertatea.

Semne că ai CARENȚĂ de magneziu. Ce este de făcut și de ce trebuie să iei foarte în serios acest deficit. Calciul este esențial în corp, dar are nevoie de magneziu pentru a fi metabolizat. Fără magneziu, calciul poate fi chiar periculos. Celulele își iau calciul necesar, iar magneziul le curăță de surplus. Fără suficient magneziu, calciul începe să se depună și acționează ca o toxină, în loc să fie absorbit de oase într-un mod sănătos. Așa cum calciul depinde de magneziu, și magneziul depinde de vitamina D, pentru o absorbție adecvată, scrie doctorulzilei.ro.