BRCA1 și BRCA2, genele cancerului de sân. Cum știm că este nevoie să ne facem testul genetic? Descoperite la începutul anilor ′90, BRCA1 (Breast cancer 1 gene) și BRCA 2 (Breast cancer 2 gene) sunt gene supresoare tumorale care codifică proteine cu rol în procesele de reparare a ADN-ului. Atunci când apar mutații și ele nu mai funcționează corect, crește riscul unui diagnostic de cancer, cele mai frecvente forme fiind cancerul de sân sau de ovar, potrivit doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

De câte ori este sănătos să faci dragoste pe săptămână. Un specialist englez în domeniu, Thomas Glynn, spune că ritmul activităţii sexuale este influenţat de constituţia biologică a fiecaruia dintre noi, de vârstă şi de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esenţial îl joacă şi odihna, alimentaţia şi atracţia pentru partener. Bărbații care au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani pot face amor în fiecare zi. Însă, performanța sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă, potrviti Click.

Consecintele unei diete bogate in grasimi pot afecta trei generatii. Cercetatorii de la ”ETH Zurich”, Elvetia, au descoperit ca nepotii soarecilor (a doua generatie) care au urmat o dieta bogata in grasimi inainte, in timpul si dupa sarcina au avut comportamente asemanatoare dependentei, cum ar fi cresterea sensibilitatii si preferintelor pentru medicamente, dar si caracteristici ale obezitatii si modificari ale metabolismului. La a treia generatie lucrurile au decurs diferit, potrivit Medlife.ro.

Afacerea de miliarde a suplimentelor alimentare prezintă un risc major pentru sănătate. Substanţele interzise găsite în acestea. Într-un nou studiu de amploare efectuat în Statele Unite, s-a scos la iveală că în aproape toate cazurile (98%), erau prezente ingredientele potenţial periculoase care nu au primit aprobare şi care nu erau trecute pe etichetă. Din 2007 până în 2016, cele mai multe avertismente transmise de Food and Drug Administration (FDA) din SUA au fost pentru suplimentele care îmbunătăţesc performanţele sexuale (46%), în timp ce produsele pentru slăbit au fost citate în 41% de avertismente. Multe din restul de 12% au fost avertismente pentru suplimentele care cresc masa musculară, scrie Medical Xpress, citat de Descoperă.

Floarea banală care tratează bolile renale și hepatita. Păpădia este o plantă populară de mii de ani, iar proprietățile sale medicinale au fost utilizate în tratamentul diferitelor boli și probleme de sănătate. Specialiștii în medicină naturistă spun că poate realiza o detoxifiere hepatică, poate stimula producția de bilă, reglează colesterolul, poate ameliora alergiile și este de un real folos femeilor aflate la menopauză. Mai mult, ceaiul de păpădie ajută la slăbit, iar rezultatele sunt fantastice, potrivit doctorulzilei.ro.

Condimentul care te scapă de problemele digestive. Este aur pur pentru sănătate. Cardamomul are un parfum deosebit, fin și puternic, dulce și iute, ce lasă pe limbă un gust de lămâie, camfor și portocală. În plus, având în compoziția sa peste 120 de substanțe, cardamonul are numeroase beneficii asupra sănătății. Digestie - Ca şi ghimbirul, din a cărui familie face parte, cardamomul combate multe probleme digestive, potrivit Click.