Atenţie la inimă! 4 simptome care indică declanşarea unui infarct. Riscul de infarct e adesea subestimat (simptomele sunt neglijate sau etichetate drept ,,atacuri de panică”). Durerea precordială ,,clasică”: durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărul şi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute. Nu subevaluaţi posibilitatea de a avea un infarct atunci când aveţi doar aceste simptome nespecifice de tip: Osteo-articular (durere sau discomfort) cu alte localizări: la nivelul gâtului. braţelelor, umerilor sau spatelui puse adesea pe seama efortului fizic sau afecţiunilor osteo-articulare. La nivel respirator apare senzaţie de lipsă de aer, de sufocare sau leşin, respiraţie sacadată, palpitaţii, ameţeli, oboseală sau transpiraţie abundentă apărute din senin sau necorelate cu gradul de efort. La nivel digestivă se manifest prin greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice considerate adesea consecinţa unor excese alimentare sau afecţiuni digestive, scrie Click.

utileFoto: Colaj foto

Cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut, cu eficienţă dovedită în peste 200 de boli. Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa. Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene. Excelent antiviral, antiinflamator, propolisul stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru întărirea sistemului imunitar, scrie Doctorul zilei.

Migdalele: benefice pentru sex şi fertilitate. Deşi pare greu de crezut, multe alimente sunt benefice pentru viaţa sexuală, iar migdalele se numără printre ele. Sunt cele mai populare nuci, iar asta datorită faptului că sunt alimente bogate în nutrienţi, grăsimi sănătoase, antioxidanţi, vitamine şi minerale, care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Un studiu publicat de Asociaţia Americană de Dietetică sugerează că în urma consumului de migdale creşte nivelul de vitamină E în plasmă şi celulele roşii din sânge şi scade nivelul de colesterol.Aceşti sâmburi ajută la reducerea riscului de apariţie a cancerului. Un studiu publicat în 2015 în Investigaţia de Ginecologie şi Obstetrică, a arătat că migdadele reduc apariţia cancerului, scrie CSID.

Busuiocul, un remediu care vindecă trupul și sufletul. Este un fapt dovedit că busuiocul, planta care tratează zeci de afecțiuni, este folosit și în tradițiile populare. Numeroase studii scot în evidență efectul antiinfecțios al plantei. De-a lungul timpului, numeroase studii realizate de terapeuţii români au scos în evidenţă un fapt extraordinar: persoanele care consumă zilnic un litru de apă, în care adaugă o picătură de ulei volatil de busuioc, sunt mult mai rezistente la infecţiile cu bacterii luate din alimente. Totodată, în sezonul rece , infuzia cu busuioc și-a dovedit efectul antiinfecțios, deoarece combate bacteriile care produc toxiinfecţiile alimentare, dar şi urmările acestora: voma, diarea și stările febrile, scrie Click.

Ce este neuroarhitectura și cum ne afectează la nivel senzorial şi psihologic. De la Ana Stear, Lector Fundația Calea Victoriei și Decorator de interioare, am aflat cum ne afectează la nivel senzorial şi psihologic modul în care este amenajat spaţiul ambiental și de ce ar trebui să ținem cont atunci când gândim un spațiu care să ne creeze sentimente pozitive. Plus cele mai noi tendințe în domeniul designului interior, unde, la fel ca în artă, nu există greșeli, ci doar soluții inspirate sau nu. Încep cu un exemplu simplu: o cameră. Ea este o entitate activă. Simţurile noastre extrag informaţii din mediu în care ne aflăm, iar acestea creează sentimente pozitive ce ne ajută să ne simţim fericiţi, calmi, dornici de muncă sau studiu. Ori contrariul. Un spațiu poate chiar să îți dea senzația că ești protejat și iubit, scrie Unica.