Sfaturile simple ce te pot ajuta să nu te îngraşi de sărbători. Studiul, denumit „Winter Weight Watch”, a analizat dacă oamenii ce au primit sfaturi simple pentru evitarea exceselor din timpul sărbătorilor au reuşit să prevină creşterea în greutate. Persoanele dintr-un grup au fost sfătuite să se cântărească regulat, de cel puţin două ori pe săptămână, şi să noteze greutatea pe care o au. Acelaşi grup a mai primit alte 10 sfaturi pentru menţinerea greutăţii, inclusiv privind mărimea porţiilor pe care le consumă, limitarea consumului de alcool şi băuturi dulci, precum şi efectuarea exerciţiilor fizice regulate. De asemenea, grupul a primit o listă în care erau prezentate exerciţiile necesare pentru arderea caloriilor obţinute din cele mai populare mâncăruri de sărbători, scrie Descopera.

utileFoto: Colaj foto

Îți cade părul mai mult ca în mod normal? Ce este în neregulă în corpul tău. Este normal să pierzi până la 100 de fire de păr pe zi. Însă dacă observi că îți cade părul mai mult, trebuie să-ți faci urgent analizele. Sistemul endocrin afectează toate procesele care au loc în corp. De aceea, este foarte important să monitorizezi sănătatea glandei tiroide. Unul dintre semnele care îți spun că ai probleme cu hormonii este o pierdere bruscă a părului sau apariția unor modificări în structura firului de par, scrie Click.

Ai hernie de disc? Aceste tehnici te ajută să o ameliorezi. Hernia de disc este o afecțiune prin care o parte a discului intervertebral apasă anumite elemente anatomice din canalul spinal, mai exact rădăcini nervoase și măduva spinării. Cele mai frecvente hernii de disc apar în porțiunea inferioară a coloanei lombare, la nivelul discurilor intervertebrale L4 și L5. Principalul simptom este durerea care apare brusc și este apoi constantă. La mers se accentuează. Uneori poate să coboare pe picior, mai mult durerea se poate accentua la ridicarea pasivă în extensie a membrului inferior, la flexia și aducția coapsei ca și la presiunea mușchilor în lungul nervilor, scrie Doctorul zilei.

Ce este virusul EVA, care afectează femeile din întreaga lume. Una din trei femei a suferit sau poate suferi agresiuni fizice sau sexuale de-a lungul vieții, sunt mai supuse infecțiilor cu transmitere sexuală și riscurilor pe care le implică o sarcină. ONG-ul Medicii Lumii a lansat o campanie în care cere Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să combată virusul EVA, care pune în pericol sănătatea a 2.7 miliarde de femei din întreaga lume. „Dacă ar fi un virus ne-am afla în faza 6 de alertă și ar avea dimensiunile unei pandemii. Dacă ar fi un virus ar putea fi denumit Eva”, potrivit campaniei intitulată Virusul EVA, scrie Unica.

Dieta pentru fertilitate. Ce alimente trebuie să consume femeile care își doresc copii. Este recomandat să consumi alimente organice. Evită produsele din supermarket și cumpăra de la piață, de la țărani. Pesticidele din legumele și fructele din supermarket afectează fertilitatea ambilor parteneri. Peștele este o sursă bună de Omega-3, un acid gras esențial. Specialiștii recomandă să fie evitate carnea și produsele din pește de ape adânci. Așa cum ar fi tonul, pește sabie sau rechinul. Aceștia pot conține concentrații de mercur, o substanță dăunătoare fătului. Lăptișorul de matcă este un aliat ideal în combaterea multor probleme medicale, dar poate fi utilizat și de viitoarele mămici, scrie Click.