De ce un pahar de bere pe zi este sănătate curată. ​Berea este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Consumul acesteia în cantități moderate a fost legat de-a lungul timpului de posibile efecte benefice pentru sănătate, spre deosebire de situațiile de abstinență sau de consum excesiv. Aceste efecte benefice, rezultate doar în condițiile unui consum moderat, se datorează în special ingredientelor sale, care fac din bere o sursă importantă de polifenoli, scrie Doctorul Zilei.

utileFoto: Colaj foto

Din ce cauză apar atacurile de panică. Atacul de panică reprezintă o stare de frică sau de anxietate intensă, apărută brusc şi adesea confundată cu un atac de cord, cu care seamănă perfect. Atacul poate ţine până la 30 de minute, timp în care persoana trece printr-o stare de agonie emoţională, deşi viaţa nu îi este pusă în pericol, scrie Click.ro.

Un studiu amplu asociază depresia cu bacteriile digestive. Bacteriile din intestinele noastre ne-ar putea afecta sănătatea mintală şi pot fi asociate depresiei, arată cercetătorii într-unul dintre cele mai ample studii de acest fel. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că 300 milioane de persoane suferă de depresie şi că există o legătură între sănătatea fizică şi mintală a oamenilor. Cercetătorii din Belgia consideră că o serie de bacterii intestinale produc chimicale ce au un impact semnificativ asupra creierului, ce afectează pozitiv şi negativ sănătatea mintală, scrie Descoperăr.ro.

​Jocul care te învață cum să nu mai cazi în capcanele hackerilor. Kaspersky a ales o altă cale prin care utilizatorii să învețe mai multe despre securitatea cibernetică. E un joc, deci simplu de parcurs, iar la final ar trebui să te alegi cu niște lecții. Kaspersky Lab a lansat o familie de produse de training care folosesc tehnici de învățare moderne menite să creeze o cultură a securității cibernetice. Așa a apărut KIPS (Kaspersky Interactive Protection Simulation), un training de securitate dedicat celor cu putere de decizie din cadrul unei companii care este, de fapt, un joc de strategie, scrie Playtech.

Cancerul de pancreas, ucigaşul tăcut. Boala cea mai temută a secolului în care trăim, cancerul este una dintre afecţiunile cel mai greu de depistat şi de tratat. Cancerul pancreatic este una dintre afecţiunile maligne, cu o rata a mortalităţii foarte mare, pentru că, adesea, este descoperit atunci când deja este într-un stadiu avansat, scrie Adevărul.