Cele patru semne care prevestesc un infarct. Atenţie la indigestie şi arsuri la stomac! Expertul american în sănătatea cardiovasculară Chauncey Crandall, şeful programului de transplant cardiac din Palm Beach, Florida, a realizat un top al celor mai importante patru semnale de alarmă pe care organismul le transmite înaintea unui infarct. 1. Durere în braţ sau la nivelul bărbiei. Sigur, multă lume se sperie, în general, atunci când simte o durere în piept. De fapt, spune medicul Crandall de foarte multe ori, durerea dată de infarct nu apare în piept, ci la distanţă, în braţul stâng, de exemplu, sau la nivelul bărbiei, potrivit doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Boala de disc degenerativă: simptome, cauze, tratament. Boala de disc degenerativă poate fi în cazul unor pacienţi asimptomatică, în vreme ce la alţii sunt prezente dureri puternice, care le pot afecta calitatea vieţii. De regulă, simptomele se agravează pe măsura înaintării în vârstă, când apar şi complicaţii, aşa cum este osteoartrita, care se manifestă prin dureri de spate şi senzaţie de înţepenire a acestuia. Cel mai frecvent şi timpuriu simptom al bolii de disc degenerative este durerea de spate care radiază spre coapse şi picioare, scrie CSID.ro.

Bea suc de ţelină pentru o inimă sănătoasă. Atât frunzele, cât şi rădăcinile ţelinei au virtuţi vindecătoare excepţionale, indiferent de modul în care sunt consumate. Sub formă de suc, ţelina stimulează detoxifierea organismului, activitatea rinichilor, îmbunătăţeşte digestia şi, totodată, este benefică pentru sistemul cardiovascular. Stimulează funcţia renală. Sucul din rădăcină de ţelină are proprietăţi diuretice, stimulând funcţia renală şi accelerând procesul de eliminare a toxinelor din organism. Mai mult decât atât, consumul regulat de suc din ţelină previne formarea pietrelor la rinichi, potrivit Click.ro.

10 semne că ai prea mult ESTROGEN în corp și cum îți este afectată sănătatea. Estrogenul este un important hormon feminin responsabil pentru buna funcționare a sistemului reproducător. E foarte important să menținem doza optimă a acestui hormon, ceea ce este foarte greu, având în vedere expunerea zilnică la toxine sau viața plină de stres. Doctorulzilei.rone spune care sunt simptomele unui supradozaj de estrogen: Ciclul menstrual neregulat și cu dureri; Dereglări ale glandei tiroide; Îngrășare...

Berea, consumată moderat, nu face burtă. Berea este o băutură fermentată, cu un procent relativ scăzut de alcool, iar datorită ingredientelor sale naturale, atunci când este consumată moderat poate furniza organismului vitamine şi minerale, fiind şi o sursă de compuşi bioactivi, precum polifenolii. Consumul de alimente bogate în astfel de compuşi poate contribui, printre altele, şi la diminuarea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare. Iar în ceea ce priveşte berea şi greutatea corporală, studiile au arătat că un consum moderat de bere nu influenţează indicele de masă corporală, potrivit CSID.ro.