Un simţ al mirosului slab dezvoltat poate fi corelat cu un risc mare de deces. Un studiu realizat la Michigan State University sugerează că adulţii care se confruntă cu limitări ale simţului mirosului pot avea un risc de deces crescut cu 50% în decursul unei decade. Rezultatele studiului nu au fost influenţate de către aspecte precum sexul, rasa sau alţi factori demografici. Totuşi, în mod surprinzător, participanţii care aveau o stare de sănătate mai bună decât ceilalţi au avut un risc mai crescut de deces. „Nu ştim cauza creşterii cu 70% a riscului de deces. Trebuie să aflăm ce se întâmplă acelor indivizi”, a declarat Honglei Choi, potrivit Descopera.

utileFoto: Colaj foto

Cum poți scăpa de hipertensiune fără medicamente. Tensiunea arterială reprezintă o problemă de sănătate, chiar și dacă depășește foarte puțin nivelul normal de 120/80 mmHg. Cu fiecare ridicare cât de mică peste limita normală, are loc și o creștere a riscului pentru sănătate. Acum 20 de ani, două mari studii inițiate de Institutul Național al Inimii, Plămânului și al Sângelui din Statele Unite, au arătat că tensiunea arterială poate fi sensibil redusă printr-un plan alimentar care implică reducerea aportului de sare, grăsimi saturate, colesterol și grăsimi totale, de cereale rafinate și de zaharuri adăugate, și cu creșterea ponderii fructelor, legumelor și proteinelor, potrivit Doctorul zilei.

Ce infecţii ne afectează inima. Alimentaţia dezechilibrată, hipertensiunea, stresul şi fumatul sunt factori de risc cunoscuţi pentru bolile cardiovasculare. Însă şi infecţiile de natură bacteriană sau virală pot migra la inimă, cauzând un infarct sau un atac cerebral. Detalii în numărul de mai al revistei Click! Sănătate! Gripa şi pneumonia. Boală infecţioasă, gripa poate avea consecinţe moderate până la severe, afectând uneori şi muşchiul cardiac. Persoanele care au avut gripă au de 6 ori mai multe riscuri să se confrunte cu un atac de cord sau accident vascular cerebral timp de cel puţin 1 an de la infectarea cu virusul gripal, potrivit unui nou studiu, scrie Click.

Vitamina D: beneficii pentru păr şi piele. Pe lângă oase fragile şi muşchi slăbiţi, deficitul de Vitamina D poate duce la schimbări de dispoziţie, stări de oboseală, dureri cronice şi infertilitate inexplicabilă. Una dintre cele mai cunoscute afecţiuni care apar din cauza deficitului de Vitamina D este asociată cu oasele slabe şi, totodată, cu sănătatea pielii şi părului, ducând la subţierea acestuia, uscarea pielii şi chiar apariţia acneei. În timpul unui studiu recent publicat în Dermatologie şi Terapie, cercetătorii au descoperit o legătură între deficitul de Vitamina D şi subţierea părului pe bază de stres, calviţie, căderea părului, potrivit CSID.

Boala Parkinson: riscuri, simptome şi tratament. Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă care afectează în principal regiunea din creier responsabilă pentru mişcare. Persoanele cu această boală au deficienţă în dopamină, un compus chimic din creier care ajută la controlul locomoţiei. În boala Parkinson, celulele nervoase din substantia nigra, o regiune din creier care produce dopamină, devin afectate sau chiar mor; ceea ce rezultă în pierderea neuronilor producători de dopamină. Simptomele care pot apărea sunt tremurături, mişcări lente şi rigiditate musculară, scrie Live Science. Simptomele se dezvoltă lent, odată cu trecerea timpului, fiind greu de detectat în primele faze ale bolii. De asemenea, progresia simptomelor şi intensitatea lor pot varia de la o persoană la alta, potrivit Descopera.