​Studiu: Ce persoane riscă să fie mușcate de căpușe. 36% din insecte au preferat grupa de sânge A, în timp ce 15% au înclinat spre grupa B. „Studiul demonstrează că grupa de sânge ar putea fi unul dintre factorii determinanţi pentru preferinţele alimentare ale căpuşelor Ixodes ricinus”, a notat cercetătoarea Alena Zakovska din cadrul universităţii Masaryk din Cehia, conform Unica.

UtileFoto: Colaj foto

4 greșeli pe care le facem în dietă, la nivel global, care duc la deces. Un nou studiu publicat în jurnalul The Lancet susţine că 1 din 5 decese din întreaga lume are legătură cu dietele sărace şi necorespunzătoare. Studiul explică faptul că, la nivel global, în anul 2017 au fost înregistrate 11 milioane de decese asociate cu aceste tipuri de diete. In general, consumăm doar 12% din necesarul zilnic recomandat de nuci şi seminţe. Potrivit studiului, avem nevoie de 21 de grame pe zi, media fiind undeva la 3 grame, potrivit CSID.

Alimentele care te ajută să ai un ficat sănătos. Sunt studii care susțin că afinele au rolul de a proteja ficatul de toxine. Conțin resveratrol care aduce o mulțime de beneficii ficatului, inclusiv ajută la scăderea inflamației, dar reușesc și să prevină creșterea nivelului antioxidant. Sfecla roșie. Mai exact, sucul de sfeclă de zahăr protejează ficatul de daune și inflamații oxidative, toate crescând în același timp enzimele naturale de detoxifiere, notează Doctorul Zilei.

Metoda Montessori acasă. Cum poți pune în practică metoda Montessori în familia ta. Este cunoscut la scară largă citatul Mariei Montessori „Să nu faci niciodată pentru copil ceea ce poate face singur”. Aceasta reprezintă o prețuire a procesului alert în care copiii se dezvoltă. Este o atitudine care se regăsește la toți adulții implicați în creșterea unui copil', spune Iulia Dumitrache, pedagog Montessori. Metoda Montessori în ceea ce privește raportarea la copil ar putea fi 'repere fundamentale în educație și sunt aplicabile și dezirabile în orice familie', spune specialistul, conform Libertatea pentru femei.

Cum poți arăta în poze ca un model fotografiat de un profesionist? ENLIGHT Dacă vrei o fotografie mai abstractă, sau care se iasă în evidenţă, descarcă această aplicaţie. Enlight îţi oferă o serie de efecte nemaivăzute, care vor atrage cu siguranţă privirile asupra fotografiilor tale. De asemenea, poţi modifica tu intensitatea efectelor, le poţi şterge din anumite zone ale pozei şi poți schimba fundalul unei fotografii, potrivit perfecte.ro.