Vrei să-ți schimbi jobul? 5 sfaturi pentru o demisie cu tact. Modalități de a-ți da demisia: ca la carte - presupune o întâlnire cu șeful direct, o cerere scrisă și prezentarea deschisă a motivului demisiei; Cu recunoștință - angajatul mulțumește colegilor și superiorilor și își oferă ajutorul pentru perioada de tranziție, până pleacă la noul locul de muncă; Demisia nu e o surpriză pentru nimeni - șeful știe că angajatul își va da demisia, pentru că salariatul îi spune din timp despre intențiile sale, scrie click.ro

UtileFoto: Colaj foto

Adevărul despre zahăr. Cât de periculos este, de fapt, pentru organism. Zahărul este un stimulator al plăcerii, dând dependență asemenea unui drog, arată numeroase studii științifice. Favorizează apariția cariilor. Orice copil care consumă multe dulciuri și băuturi carbogazoase, riscă să facă carii încă de la dinții de lapte. Crește riscul de apariție al cancerului. Un consum excesiv de zahăr determină inclusiv scăderea pH-ului sângelui sub valorile normale, provocând acidoză metabolică – o tulburare ce poate favoriza apariția unor tipuri de cancer, potrivit doctorulzilei.ro

De ce e bine să mănânci produse organice? Definiţia alimentelor organice sau bio diferă de la ţară la ţară, însă, un singur lucru le deosebeşte de celelalte: procesul de producere. Mai exact, nu este permisă folosirea pesticidelor şi a fertilizatorilor chimici, deşi, în cazuri rare, se utilizează pesticide sau îngrăşăminte organice. În plus, aceste alimente nu sunt sterilizate prin iradiere, solvenţi industriali şi nu conţin aditivi sintetici, conform click.ro

Cum să dregi un sos prea iute! Mici trucuri adunate de la bucătari. Dacă ai făcut o supă prea iute, mai adaugă apă, dacă ai un sos prea iute, adaugă orez, paste, sos de roșii sau puțin vin și vei potrivi gustul să le poți mânca. Surprinzător este că un ingredient acrișor precum sucul de lămâie poate atenua gustul foarte picant. Îl poți folosi deopotrivă pentru o supă picantă, pentru sosul prea iute de paste, pentru o tocăniță foarte iute și vei vedea că vei obține un gust mai savuros, scrie libertateapentrufemei.ro

Umiditatea scăzută creşte eficienţa virusului gripei. Cercetătorii au aflat că umiditatea scăzută are trei efecte principale. Astfel, în primul rând, aerul uscat limitează capacitatea cililor din sistemul respirator să filtreze virusurile. În al doilea rând, capacitatea celulelor căilor respiratorii de a repara daunele pe care gripa le cauzează la nivelul plămânilor şi, în cel de al treilea rând, afectează producerea de interferon, proteina pe care celulele infestate o eliberează pentru a semnala că există un pericol în organism, conform descopera.ro