Softul de recunoaştere facială dezvoltat de Amazon poate detecta o serie de emoţii. Amazon Web Service (AWS), o subsidiară a gigantului Amazon, implicată în dezvoltarea de software, a anunţat că programul de recunoaştere facială la care lucrează, Rekognition, are parte de o serie de progrese importante. Astfel, într-o postare pe blog, oficialii companiei au explicat faptul că Rekognition este capabil să detecteze opt emoţii distincte: fericire, tristeţe, furie, surpiză, dezgust, calm, confuzie şi frică. AWS mai susţine că programul lor de recunoaştere facială este capabil să aproximeze sexul unei persoane şi vârsta acestora, scrie Descoperă.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Infarctul miocardic la tineri. Principalele cauze care duc la apariţia problemelor de inimă. La cei tineri însă depunerile de colesterol ori calciu se concentrează pe vasele coronare. Odată aceste vase blocate, o parte din muşchiul cardiac nu mai are nutrienţi şi moare. În timp, apare o cicatrice. Adică o infecţie. Cu cât intervenţia medicală e mai rapidă, cu atât pagubele în privinţa muşchiului cardiac sunt mai mici. Principalul motiv al afectării acestor vase care iriga inima este fumatul, potrivit Știrile Pro Tv.

Mercedes recunoaște că te spionează și știe unde e mașina ta în orice moment. Dacă deții o mașină marca Mercedes există un foarte mare risc ca producătorul să știe exact unde te afli. Compania producătoare de mașini a recunoscut că vehiculele sale sunt dotate cu dispozitive de urmărire menite să îți urmărească permanent locația. Acești senzori sunt aplicați pe toate mașinile vândute prin reprezentațe oficiale începând cu anul 2018. Odată cu luna martie a anului respectiv, mașinile produse în Uniunea Europeană trebuie să fie dotate cu eCall. Acesta este un sistem care poate transmite date către serviciile de urgență în caz de accident, scrie Playtech.

Măcrișul regenerează celulele hepatice. Măcrișul, o plantă medicinală răspândită mai ales în zonele cu climă temperată, aduce numeroase beneficii sănătății noastre. Consumat sub formă de infuzie, măcrișul are acțiune depurativă, laxativă și antiscorbutică și reglează activitatea tractului gastrointestinal. Efectul măcrișului este deosebit în cazul unor afecțiuni digestive precum balonarea, diareea sau constipația. Infuzia de măcriș tratează cu succes avitaminozele și anemiile. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate peste care se toarnă o ceașcă de apă clocotită, se arată în articolul Click.

Mineralul care reduce riscul de boli cardiovasculare și susține sănătatea celulelor. Potasiul este un mineral indispensabil care susține activitatea electrică a celulelor și are un rol important în regimul alimentar. Potasiul poate reduce riscul de boli cardiovasculare și contribuie la transmiterea de oxigen către creier. Mai mult, acesta controlează contracția mușchilor și funcționarea nervilor, ajutând la reglarea tensiunii arteriale. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a stabilit că doza zilnică recomandată organismului uman adult este de 3500 mg de potasiu, conform Doctorul zilei.