Cum să scapi de grăsimea ”încăpățânată” de pe burtă și șolduri. De ce „se strânge” grăsimea pe abdomen? De cele mai multe ori este „moştenire de familie”. „Şi sexul are o influenţă: de-a lungul vieţii, bărbaţii au tendinţa de a stoca mai multă grăsime în zona abdominală, iar, de fiecare dată când vor să slăbească, grăsimea de pe abdomen „se topeşte” ultima. Pe de altă parte, femeile sub 40 de ani tind să pună kilograme mai multe pe şolduri şi, de aceea, dieta va micşora iniţial sânii şi talia”, spune medicul nutriţionist Corina Zugravu, potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

A început sezonul virozelor de colectivitate. Cum îi protejăm pe copii de boli. Foarte mulţi copii se îmbolnăvesc încă din primele zile ale anului şcolar. Unii părinţi caută tot felul de moduri de a-i proteja pe copii de boli, alţii, dimpotrivă cred că dacă îi lasă în colectivitate deşi sunt răciţi, micuţii capătă mai repede imunitate. Abia o spătămână a trecut de când a sunat clopoţelul primei zile de şcoală sau grădiniţă şi deja la cabinetele pediatrilor sunt cozi. Acum copiii se aglomerează în spațiu închis și fac schimb de viruși. Cei mai mulți fac infecții ale tractului respirator. Unii au roşu în gât, alţii au nasul înfundat, pe alţii îi dor urechile, strănută, tușesc sau au febră, relatează Click.

Cariile dentare la copii: ce recomandă dentistul. În general, cariile apar atunci când alimentele care conţin carbohidraţi (zaharuri şi amidon) sunt lăsate în contact cu dinţii perioade mai lungi de timp. Astfel de alimente includ lapte, băuturi carbogazoase, bomboane, prăjituri, sucuri de fructe, cereale şi pâine. Combinaţia de bacterii, resturi de alimente, acizi şi salivă formează o substanţă numită placă dentară, care atacă smalţul dinţilor, provocând carii. “Dinţii, limba şi gingiile trebuie periate de două ori pe zi, însă pană la 3 ani nu este recomandată folosirea pastei de dinţi cu fluor, ci doar folosirea pe rând a degetarului de silicon care are peri in varf, apoi a periuţei de dinti, fără pastă de dinţi”, recomandă medicul dentist Mihaela Dan conform Descoperă.

Ce să faci când gândurile de neîmplinire te copleșesc. Atunci când simți că nu mai suporți goana în care te antrenează viața cotidiană și că întreaga ta existență este un eșec, există moduri prin care îți poți regăsi echilibrul și puterea de a merge mai departe. Dă atenție semnelor din jurul tău Universul și ființa ta interioară se află în rezonanță, pentru a te ghida pe calea bucuriei. Acordă atenție semnelor din jurul tău, pentru că lumea îți vorbește prin evenimente și persoane pe care le întâlnești, prin idei și gânduri, încercând să te conecteze cu adevăratul tău sine, scrie Divahair.ro.

Strugurii au beneficii uimitoare. De ce e bine să-i consumi. Strugurii, în special strugurii negri, conțin resveratrol, unul dintre cei mai importanți antioxidanți regăsiți în natură, net superior celor regăsiți în vitamina C. Pe scurt, strugurii conțin aproximativ 1.600 de compuşi cu efect antioxidant, prin urmare sunt aliați nu doar ai sănătății, ci și ai frumuseții. De asemenea, strugurii conțin vitamine (C, E, K) și minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan), dar și polifenoli și flavonoide, Omega-6 și acid linoleic. Citeşte întreaga ştire: Strugurii au beneficii uimitoare. De ce e bine să-i consumi, scrie Unica.