Oamenii care se lasă de fumat mănâncă mai mult. Mit sau realitate? Fumătorii care, din diverse motive, renunță la țigări o perioadă, își alocă banii către alimente și apă când tutunul nu este o opțiune? Stephen Tiffany, autorul principal al studiului, susține că nu. Participanții la studiu nu au încercat să renunțe complet la fumat, ci doar în timpul cercetării. Cu toate acestea, mâncarea nu a devenit mai atrăgătoare pentru ei în timpul în care nu au avut acces la tutun. ”Dacă sunteți în avion și nu puteți fuma, nu înseamnă că o să vă cumpărați mai multe gustări”, declara Tiffany conform Medlife.

UtileFoto: Colaj foto

Zece semne care anunță menopauza. Cum se transformă corpul. Menopauza nu este o boală, este un fenomen fiziologic întâlnit la toate femeile. Din punct de vedere etimologic, termenul „menopauză” îşi are originea în limba greacă (menos=hemoragie, pausa=sfârşit) defininând finalul menstruaţiei. Din punct de vedere fiziologic, menopauza se caracterizează printr-o deficienţă permanentă şi ireversibilă de hormoni estrogeni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii stabileşte diagnosticul de menopauză după minim 12 luni de amenoree (lipsa menstruaţiilor), notează Doctorul Zilei.

Şapte zone ale corpului pe care să nu le atingi cu mâna. Te întrebi de ce îţi apar coşuri? E posibil ca alimentaţia și hormonii să nu fie de vină pentru această problemă, ci un gest aparent inofensiv, pe care îl practici zi de zi: îţi atingi faţa cu mâna. Ai petrecut ore întregi în faţa calculatorului, iar acum îţi freci ochii obosiţi? Tocmai ai comis două „sacrilegii” la adresa sănătăţii tale! Kimberly Cockerham, medic oftalmolog citat de prevention.com, spune că bacteriile pe care le transporţi în zona oculară pot conduce la iritaţii, conjunctivită sau chiar afecţiuni mult mai grave, scrie Diva Hair.

Zece atracții turistice despre care europenii cred că trebuie vizitate măcar o dată-n viață. Turnul Eiffel (Franța) a ocupat primul loc în ceea ce privește atracția turistică care trebuie neapărat văzută de turiști. Pentru celelalte trei state, piramidele din Egipt au fost considerate principala atracție turistică din lume. Turnul Eiffel (12% dintre voturi) Piramidele din Egipt (11%) Marele Zid Chinezesc (7%) Taj Mahal (7%) Statuia Libertății (6%) Marele Canion (5%) Cascada Niagara (4%) Colosseum-ul din Roma (4%) Machu Picchu (4%) Turnul de Pisa (3%), confrom Libertatea.

Șapte alimente care te ajută să dai burta jos. Ceea ce face iaurtul grecesc ideal în curele de slăbire este conținutul mare de proteine. Obținut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac pentru mai mult timp, spun specialiștii, ceea ce menține senzația de sațietate. „Procesul de metabolizare este mai lent decât în cazul carbohidraților și la fel absorbția lor. În acest caz, eliberarea de energie se face în trepte”, explică Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, potrivit Doctorul Zilei.