O durere de cap care nu trece în 24 de ore e un semnal major de alarmă. Medic: ”Poate indica o tumoră pe creier”. O durere de cap ce nu trece cu un tratament la o zi de la debut poate fi cauza unei afecţiuni mai grave, de genul tumorilor cerebrale, benigne sau maligne, hiper sau hipotensiune. În acest caz, e indicat să mergeţi la medic pentru depistarea precoce a cauzei. „Dacă durerea nu poate fi tratată doar cu paracetamol sau aspirină înseamnă că necesită o abordare complexă (consult la neurologie, psihiatrie, neurochirurgie) şi o serie de investigaţii specifice: radiografie cranio-cerebrală, radiografii de coloană cervicală, CT sau RMN”, explică Andreea Zaharia, medic de familie potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

O invenţie utilă: bicicleta pentru persoane cu dizabilităţi. Inventatoarea Barbara Alink, care este designer şi arhitect, a creat un model de bicicletă pentru persoanele cu dizabilităţi, care oferă o şansă în plus celor cu probleme de mobilitate. Vedeta Selma Blair spune că invenţia i-a schimbat viaţa. Barbara Alink, de profesie designer şi arhitect, a inventat dispozitivul „Alinker”, un dispozitiv de mobilitate care funcţionează ca o „bicicletă de mers” şi este promovat de vedeta hollywoodiană Selma Blair, relatează Descoperă.ro

Sindromul vezicii urinare iritabile: cauze, simptome și tratament. În mod normal, medicii consideră că este natural să urinezi de circa 4-8 ori pe zi. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, vei „vizita” toaleta mult mai des, uneori de mai mult de 8 ori pe zi, și să îți întrerupi somnul și în timpul nopții din această cauză. Dar asta nu înseamnă că sindromul vezicii urinare iritabile este un fenomen normal asociat vârstei. Dimpotrivă, dacă ești în această situație, trebuie să fii conștientă că există tratamente și să te adresezi doctorului tău, notează Diva Hair.

Condimentele care scad riscul îmbolnăvirilor de afecțiuni grave. Nutriționiștii americani susțin că radicalii liberi, care îmbătrânesc organismul, pot fi combătuți de efectul unor anumite condimente precum: salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorţişoara şi şovârful. Aceasta este concluzia unui studiu, realizat de nutriţioniştii de la Universitatea Nebraska din Lincoln (SUA), scrie Click.

10 greșeli pe care le faci frecvent când aplici mascara. Dacă genele nu sunt complet demachiate, aplicarea unui strat nou de mascara peste reziduurile de pe gene va afecta rezistența machiajului. Este la fel de important să știi că dacă folosești un demachiant bifazic sau pe bază de ulei acesta nu va susține imediat după demachiere stratul de mascara. În scurt timp, vei observa pe piele bucățele de mascara. Așa că, oricât de obosită ai fi seara, demachiază complet genele, potrivit Alistmagazine.