Rolul condimentelor este de mult timp apreciat si respectat in domeniul culinar, insa acestea joaca un rol extrem de important si in mentinerea sanatatii organismului. Astfel, in cazul in care sarea si piperul sunt singurele condimente pe care le aveti in bucatarie, ratati o multitudine de arome cu potential in imbunatatirea sanatatii.

Potrivit specialistului in alimentatie Donna Tainter, dintre cele mai bune condimente care nu trebuie sa ne lipseasca din bucatarie - atat datorita gustului inegalabil pe care il ofera mancarii, cat si datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii, se numara: ghimbirul, oregano, scortisoara, turmericul, salvia, praful de chili si patrunjelul. Tainter a explicat in cartea "Spices and Seasonings, A Food Technology Handbook" rolul pe care condimentele le au in alimentatia noastra zilnica.

1 Ghimbirul, un digestiv eficient.

2 Oregano, bogat in anti­oxi­danti.

3 Scortisoara, indicata diabeticilor.

4 Turmericul trateaza intestinul iritabil.

5 Salvia imbuna­ta­teste memoria.

6 Chili scade colesterolul.

7 Patrunjelul ne apara impotriva cancerului.

Integral in Adevarul.