Mai mult de jumatate dintre persoanele cu o greutate normala au indici mari de grasime corporala, spun specialistii americani. Acestia sustin ca persoanele cu o greutate normala au probleme de sanatate din cauza grasimii, lucru care ii expune la boli de inima, diabet si tulburari alimentare. Barbatii cu grasimea corporala mai mare de 20 la suta si femeile cu grasimea corporala mai mare de 30 la suta sufera de „obezitatea greutatii normale”, dupa cum au explicat cercetatorii.

Ei spun ca aceasta se intampla in cazul unui metabolism anormal, lucru care ar trebui sa-i alerteze pe medici ca, de cele mai multe ori, greutatea corporala nu este singurul indiciu de prevenire a bolilor de inima cauzate de obezitate. Si persoanele cu o greutate normala ar trebui sa faca sport si sa aiba o alimentatie sanatoasa, chiar daca nu se ingrasa.

La studiu au participat peste 2.000 de persoane, dintre care 61 la suta aveau nivelul crescut de grasime corporala, desi se incadrau in limitele normale de greutate. Cercetatorii au descoperit schimbari in structura sangelui, care ar putea afecta activitatea inimii.

Integral in Gandul.