Romania Libera: Pestele, sursa de minerale esentiale pentru sanatate

de R.     Romania Libera
Sâmbătă, 12 iulie 2008, 6:26 Revista Presei | Utile


Pestele are un continut ridicat de fosfor, calciu, iod, sodiu, potasiu, seleniu si vitamine din grupul B, precum si vitaminele liposolubile A si D.  Fosforul in organism este implicat, alaturi de calciu, in formarea dintilor si a oaselor si intervine in reglarea metabolismului energetic.

"In primul rand este o carne in general slaba, cu relativ putine calorii, dar care constituie o importanta sursa de proteine de calitate superioara, fiind unul dintre alimentele preferate in dietele de slabire. Alegerea pestelui ca
aliment in cadrul unei diete nu este insa totul. Este important si tipul de peste folosit, stiut fiind faptul ca pestele de apa dulce are carnea mai slaba decat cel oceanic. Dintre pestii de apa dulce, cea mai slaba carne o are platica, salaul si stiuca. E bine de retinut, mai ales pentru cei ce urmeaza o dieta de slabire, ca cele mai multe calorii la suta de grame furnizeaza heringul, nisetrul, scrumbia, stavridul si, dintre pestii de apa dulce – somnul.

Cel putin la fel de important este si modul de preparare/conservare a pestelui, care conteaza foarte mult pentru numarul de calorii. De exemplu, tonul preparat in ulei va furniza de trei ori mai multe calorii decat cel preparat in apa", a declarat dr. nutritionist Laura Ene din cadrul centrului Eden Spa.  Carnea de peste este in general mai usor de digerat decat alte feluri de carne, depinde insa de modul cum o preparam. "Cel mai bun este pestele fiert sau la gratar.

Integral in Romania Libera






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


















183 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by