Cele cinci alimente pe care o femeie n-ar trebui sa le manance Chiar si in perioada de recesiune economica specialistii nutritionisti se intrec in a da sfaturi pentru o dieta adecvata, sau pentru un look impecabil. Ultima recomandare aparuta pe piata: topul celor cinci alimente pe care o femeie n-ar trebui sa le manance niciodata. Prajelile de orice fel, painea alba, margarina, orezul si zaharul alb. Nutritionistul american Lean Elley spune ca, pentru orice aliment prajit, un bun inlocuitor ar putea fi sote-ul. Cu alte cuvinte, folosirea unei cantitati minime de ulei, dar care da mancarii savoarea si complexitatea dorita: treceti legumele prin ulei de masline si lasati-le sa se inabuseasca la foc mic. Un pic de usturoi si sare ar trebui sa-i dea gustul perfect. Rezulta o masa buna, deloc grasa, scrie Romantica.

A aparut berea care-ti prelungeste viata Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa traiesti mai mult si mai sanatos? Consuma cat de multa bere poti! Nu bere obisnuita insa. Se pare ca in SUA a fost creata o noua marca de bere care iti poate prelungi viata si care are capacitatea de a apara organismul de boli. Singura problema a berii BioBeer este ca are un gust... oribil. Un grup de studenti din Texas au obtinut bautura modificand genetic ingredientele bauturii, folosind in locul drojdiei o substanta numita resveratrol. Resveratrolul este folosit la fabricarea vinului rosu, despre care se spune ca poate preveni bolile de inima, diabetul, cancerul si Alzheimer, scrie Libertatea.

Topul bolilor infectioase Infectiile cu clamydia, giardia, tuberculoza, hepatita C si infectiile cu virusul HIV sunt printre cele mai frecvente boli infectioase din Europa, arata ultimele statistici, date recent publicitatii de catre Centrul European pentru Preventia si Controlul Bolilor (ECDC), intr-un seminar media sustinut la Paris. Romania nu a fost inclusa in acest raport, dar medicii romani sustin ca ocupam primul loc in Europa in privinta cazurilor de tuberculoza, scrie EvZ.

Femeile supraponderale si cele obeze nu pot duce o sarcina pana la capat, sustin cercetatorii de la Universitatea de Medicina Stanford, din San Francisco. Specialistii mentioneaza ca greutatea in exces a unei femei afecteaza si fertilitatea acesteia. „Femeile supraponderale si cele obeze au o predispozitie ridicata pentru avort. Este foarte important ca, atat inainte de a ramane insarcinata cat si pe parcursul sarcinii, femeile sa isi masoare masa musculara si masa grasimilor. Kilogramele in plus modifica stilul de viata al fiecarui om, iar acest lucru afecteaza sanatatea”, spune Inna Landres, coordonatorul studiului. Studiul a fost efectuat pe aproximativ 200 de femei care au suferit un avort provocat de cauze naturale, iar la peste 70 la suta dintre cazuri, femeile aveau un indice de masa al grasimilor ce depasea cu 25 de kilograme nivelul normal, scrie Gandul.