Parul trebuie spalat cel putin o data pe zi. Dermatologii atrag atentia ca este indicat ca parul sa fie spalat cel putin o data pe zi. Nespalarea atrage dupa sine, spun doctorii dermatologi, favorizarea unui mediu microbian la nivelul scalpului. Sebumul format pe firul de par duce la aparitia ciupercilor care produc iritatii la nivelul scalpului. Neingrijirea adecvata favorizeaza aparitia matretii, a cojilor de pe scalp, dar si a zonelor rosiatice. Mediul in care ne desfasuram activitatea este si el un factor important care duce la murdarirea parului”, afirma doctorul dermatolog Dorin Mihalache, potrivit Gandul.

Bolile sexuale duc la cancer. Cancerul si infertilitatea sunt cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta femeile si barbatii care nu-si trateaza la timp afectiunile urogenitale. Majoritatea femeilor au chisturi ovariene care, nedepistate prin controlul de rutina, se pot transforma in tumori maligne, scrie Adevarul.

Beethoven, Chopin si Enescu, eficienti in terapia depresivilor. „Muzica curge lin, parca ma vindeca. Este relaxanta, foarte placuta. Imi imaginez o plimbare seara, cu barca, pe lac. Vizualizez culoarea verde, o culoare calma a naturii”. Sunt cuvintele unui bolnav cu tulburare schizoafectiva, dupa ce a iesit de la sedinta de meloterapie, unde a ascultat Chopin – Nocturna nr. 5. La Spitalul de psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, foarte multi bolnavi cu acest tip de tulburari beneficiaza de meloterapie, scrie Gandul.

Zapacite de caldura, capusele se muta de la animale la om. Caldura poate modifica foarte mult comportamentul capuselor care paraziteaza animalele de companie, in special cainii, facandu-le sa se ataseze de oameni, sustin concluziile unui studiu realizat de cercetatori francezi, studiu ce atrage atentia asupra riscului declansarii unor epidemii in randul oamenilor provocate de bolile transmise de capuse, in contextul incalzirii climatice globale, scrie Romania libera.

Zodiacul defectelor.Realitatea.net iti propune un altfel de zodiac. Amuzant si caustic. Aici vei putea afla care sunt cele mai intunecate si ascunse defecte ale zodiei tale. Orice scorpion veritabil este: incapatanat, indiscret, gelos si posesiv, insensibil, crud si razbunator, ipocrit.