Rosul sporeste atentia la detalii, albastrul stimuleaza creativitatea. Culoarea rosu sporeste atentia la detalii si ajuta la memorare, iar culoarea albastru incurajeaza creativitatea, sustin cercetatorii de la Universitatea British Columbia din Canada. Aceste constatari se aplica in publicitate, avertismentele inscrise pe ambalajele medicale si, mai ales, in designul birourilor si claselor de studiu, spune prof. Rui Juliet Zhu, coordonator al studiului, potrivit Gandul.

Stimulii sociali ne fac superficiali. Goana dupa succes incepe din copilarie pentru multi. Atunci isi aleg modelele. Influenta familiei in acest proces este mai puternica la inceputul copilariei, explica sociologul Paula Tufis, dar odata cu intrarea in scoala, intervin profesorii, colegii, si nu numai. Un studiu realizat de un institut de cercetarea din Marea Britanie arata ca, inca de la varsta de sapte ani, copiii incep sa-si construiasca un „centru multimedia“ in camerele lor, ce include console de joc, acces la internet si playere MP3. Pentru ca prefera sa stea de vorba cu prietenii pe retelele de socializare, din ce in ce mai multi copii abandoneaza lectura sau chiar temele, scrie Adevarul.

Beti lapte ca sa ramaneti tineri. Laptele este alimentul cel mai armonios si mai sanatos din cate exista. Dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne spune cum putem folosi laptele ca medicament impotriva imbatranirii premature. Racoritor, usor, uleios, pur si hranitor, laptele participa la formarea tesutului muscular si osos si vindeca bolile stomacului, scrie Click.

Pretul muschilor umflati cu steroizi: impotenta. Medicii nutritionisti sportivi avertizeaza ca persoanele care iau steroizi ca sa „faca muschi” risca sa se confrunte cu impotenta, chelire, cresterea parului pe fata si corp sau oprirea evolutiei cresterii. In plus, administrarea acestor compusi chimici poate crea dependenta si, mai mult, persoanele respective risca sa se infecteze cu virusul HIV, scrie Gandul.

Submarine anticancer. Un dispozitiv creat de cercetatorii israelieni, care se injecteaza in organism, transporta medicamentele direct la tumori, arata publicatia The Telegraph, citata de Adevarul. Prin aceasta metoda de tintire a tumorilor, se evita afectarea tesuturilor sanatoase din jur, sustin cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv din Israel. Dispozitivul, care are forma unui submarin, e de 100 de ori mai mic decat o celula obisnuita si este fabricat din tesuturi care se regasesc in corpul uman. Astfel, riscul de a fi respins de sistemul imunitar al pacientului este minim.

Relaxati-va cu un masaj intim. Nu-i asa ca a trecut ceva vreme de cand nu prea ati mai avut timp de un preludiu lent, incarcat de senzualitate? Ei bine, noaptea indragostitilor este cel mai bun prilej pentru a va oferi reciproc un masaj intim, ca o declaratie de dragoste soptita la ureche. De ce aveti nevoie: lumanari parfumate, flori, muzica, prosoape moi, uleiuri esentiale senzuale si afrodiziace. Citeste mai multe in Libertatea.