Sanse pentru copiii bolnavi de cancer. Cu tratamentul potrivit, jumatate din copiii depistati cu tumori maligne inving boala. Anual sunt diagnosticati in Romania aproximativ 600 de copii cu cancer. Cu cat afectiunea este depistata mai devreme, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. Cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor cu Cancer, marcata ieri, medicii au tras un semnal de alarma cu privire la numarul in crestere al cazurilor de copii depistati cu tumori maligne. Anual, sunt raportate in Romania 10 noi cazuri de cancer la 100.000 de copii de pana in 14 ani, potrivit datelor Ministerului Sanatatii. Acestora li se adauga si adolescentii de pana in 19 ani. Datorita tratamentelor moderne, mortalitatea in randul copiilor cu cancer este in continua scadere. „Sansele de vindecare depind de stadiul bolii”, explica Eugen Gruber, medic primar de oncologie in cadrul Sectiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Bucuresti, scrie Adevarul.

Sarutul pasional reduce stresul. Barbatii percep sarutul ca pe un preludiu al actului sexual. Creierul „simte” cand saruti persoana potrivita. Sarutul pasional reduce stresul, destinde si creste atasamentul intre parteneri prin declansarea unor procese chimice si biologice cheie, ce au loc la nivelul creierului, sustin oamenii de stiinta din Chicago, care au studiat „misterul” sarutului. Specialistii spun ca sarutul frantuzesc elibereaza in organism mai multe substante chimice, care actioneaza prin reducerea stresului, atat la femei, cat si la barbati si, in plus, creste libidoul, in special in cazul barbatilor. „Substantele continute in saliva partenerei au efectul de a mari libidoul barbatilor”, explica Wendy Hill, profesor de neurologie si decanul facultatii de profil de la Colegiul Lafayette, informeaza Gandul.

5 pasi de urmat pentru obtinerea unui loc de munca. 1.Curriculum Vitae complet. Trebuie sa va concepeti un Curriculum Vitae complet, in care sa apara toate experientele concludente pe care le-ati avut pe piata muncii, chiar si cele temporare. Orice experienta, cat de mica, va poate ajuta in gasirea unui job. 2. Stabiliti-va obiectivele. Fixati-va nevoile si preferintele pentru a nu va irosi energia cautand prin ziare locuri de munca pentru care nu aveti aptitudinile necesare sau care nu va plac. Integral in Libertatea.

Fumatul pasiv deterioreaza creierul. Persoanele care locuiesc cu un fumator sau stau in medii in care se fumeaza risca sa-si piarda memoria, arata un studiu recent realizat la Universitatea Cambridge, citat de publicatia britanica „Daily Mail”. Cercetarea a aratat ca exista o legatura directa intre fumatul pasiv si degenerarea functiei cognitive, pierderea temporara a memoriei si, in stadiul final, instalarea dementei, informeaza Adevarul.

Activitatea sexuala regulata are efecte pozitive asupra sanatatii. Efectele pozitive ale actului sexual se resimt si la nivelul starii de spirit. Activitatea sexuala regulata ajuta la cresterea sperantei de viata, reduce riscul disfunctiilor erectile si reduce riscul aparitiei infarctului miocardic, sustin cercetatorii finlandezi de la Universitatea Nottingham. Mai mult, oamenii de stiinta adauga faptul ca activitatea sexuala regulata reduce si riscul aparitiei cancerului de prostata, noteaza Gandul.

Stiti care sunt drepturile bolnavilor? Vi s-a intamplat sa mergeti la un spital si sa nu fiti ingrijiti corespunzator? Nu stiti cum sa procedati pentru ca personalul medical sa va acorde toata atentia? Pentru a preintampina situatiile in care vi se incalca drepturile, este bine sa stiti care sunt obligatiile medicilor cand mergeti la un control de rutina. Iata ce obligatii au medicii fata de dv. si implicit care sunt drepturile dv. in spitalele din tara noastra: 1) daca va imbolnaviti, aveti dreptul la asistenta din partea medicului de familie si a medicului specialist, la servicii medicale de urgenta, de recuperare fizica si de ingrijire la domiciliu; 2) aveti dreptul de a solicita informatii legate de afectiunea dv., sau de tratamentele care vi se administreaza. Puteti cere detalii privind riscurile terapiilor, sfaturi in legatura cu optiunile pe care le aveti si ce vi se poate intampla daca refuzati o operatie care va e recomandata. Integral in Libertatea.