Cinci beneficii ale sexului. O viata sexuala regulata scade riscul de a face infarct si cancer la prostata. Daca vreti sa fiti mai mereu bine dispusi si sa aveti un risc mai mic sa faceti atacuri de cord, disfunctii sexuale, incercati sa aveti o viati sexuala regulata. Pe langa beneficiile amintite, aveti sanse sa traiti mai mult si sa suferiti mai rar de infectii respiratorii, scrie EvZ.

Mai multa energie cu ajutorul remediilor naturale. Retetele energizante folosite in trecut isi pastreaza valabilitatea si in zilele noastre. In lupta cu factorii de mediu si cu bolile care epuizeaza organismul, licorile care extrag virtutile ierburilor, legumelor si fructelor sunt solutii cu rezultate testate in timp, informeaza Adevarul.

Nu slabiti mai mult de 4 kg pe luna. Nutritionistii spun sa nu scoatem painea din alimentatie. Medicii nutritionisti atentioneaza persoanele care tin cure drastice de slabire, vrand sa piarda un numar mare de kilograme intr-un timp record, ca astfel de „tratamente” ne pun in pericol organismul. „Persoanele care tin diete nu trebuie sa slabeasca mai mult de 3-4 kilograme pe luna. Atunci cand se depaseste acest prag, incepe sa se piarda si din tesutul muscular, nu numai din cel adipos, indiferent de greutatea pe care o avea persoana respectiva atunci cand a inceput regimul”, subliniaza dr. Eduard Adamescu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, scrie Gandul.

Eliminarea completa a grasimilor din alimentatie este total gresita. O lingura de ulei adaugata la salata o va face mai gustoasa. Vitaminele vor fi asimilate, iar creierul va putea functiona mult mai bine. Grasimile furnizeaza acizi grasi esentiali pe care organismul nu ii poate sintetiza, dar de care are nevoie pentru o intreaga serie de procese, informeaza Romania Libera.

Obezitatea este la fel de grava ca fumatul. Persoanele obeze inca din copilarie au aceleasi riscuri pentru sanatate ca si cele care fumeaza 10 tigari pe zi, anunta cercetatorii suedezi. Persoanele supraponderale de la 18 ani au o speranta de viata comparabila cu cea a fumatorilor cu greutate normala, se arata in studiul aparut in „British Medical Journal”, noteaza Adevarul.

Mazgaliturile stimuleaza concentrarea si memoria. Mazgaliturile stimuleaza concentrarea si memorarea mai facila a unor texte sau discursuri mari, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici de la Universitatea Plymouth. Cercetatorii au cerut voluntarilor sa mazgaleasca ceva in timp ce ascultau un mesaj telefonic monocord. Cei care au mazgalit si-au amintit in medie cu 29% mai multe detalii decat cei care nu au facut acest lucru, scrie Romania Libera.