A aparut guma de mestecat biodegradabila Chicza Rainforest Gum, singura guma de mestecat biodegradabila din lume, va fi lansata in Marea Britanie, tara care cheltuieste anual 150 de milioane de lire sterline pentru a-si curata trotuarele si institutiie publice. Odata folosita si aruncata, guma de mestecat se dezintegreaza in sase saptamani. Dupa cum transmite ziare.com, guma de pe haine se poate curata, scutind gospodinele de multe dureri de cap. Problema gumei de mestecat este una spinoasa in Marea Britanie. In 2007, autoritatile scotiene au lansat un concurs in cadrul caruia oricine reusea sa vina cu o reteta de guma de mestecat care sa se dezlipeasca usor primea un milion de euro, scrie Romania Libera.

Lectura, utila pentru diminuarea stresului Lectura este o metoda mai eficienta pentru calmarea nervilor decat ascultatul muzicii, plimbarile sau servitul unei cesti de ceai. Psihologii sustin ca aceste efecte benefice apar prin concentrarea centrilor nervosi din creier asupra lecturii, iar plonjarea cititorului in universul literar contribuie la scaderea tensiunii din muschi si de la nivelul miocardului. Studiul a fost efectuat pe un numar de voluntari consultati de specialistii de la Universitatea din Sussex. Nivelul stresului si ritmul cardiac al voluntarilor au fost crescute printr-o serie de teste si de exercitii, iar apoi, voluntarii au fost testati cu ajutorul unor metode de relaxare traditionale, scrie Romania Libera.

Cum sa va organizati timpul la serviciu "Studiile arata ca, in medie, angajatii aloca la serviciu in jur de doua ore pentru activitati irelevante. Se pare ca durata necesara realizarii unei activitati care a fost intrerupta in mod frecvent este cu aproximativ 250-300% mai mare", subliniaza Christian Scholtes, membru in HR Club, trainer si associate la compania Hermes Advisors. Expertii in "time management" spun ca, pentru mai multa eficienta, este bine sa se inceapa ziua cu activitatile cele mai importante, care necesita o concentrare sporita. La fel de important este sa nu se piarda vremea la discutii prelungite, la cafea ori in pauze de socializare, pe chat sau vorbind la telefon in interes personal, scrie Romania Libera.

Dieta, masajul si exercitiile fizice reduc riscul aparitiei celulitei Specialistii in nutritie atrag atentia ca, odata instalata, celulita este extrem de dificil de eliminat, in functie si de gravitatea ei. Potrivit acestora, diferitele tratamente de durata nu au rezultate sigure in combaterea celulitei. Astfel, medicii recomanda prevenirea ca cea mai buna solutie in lupta impotriva pielii cu aspect de coaja de portocala. Obiceiurile alimentare sanatoase ocupa un loc important in reducerea riscului de aparitie a celulitei, afirma Gandul.

Dependenta de junk food ne scurteaza viata Produsele de tip junk food ocupa mai bine de jumatate din dieta unui om normal. Specialistii in nutritie atentioneaza ca aceste obiceiuri de consum declanseaza boli grave. Merdenele, pizza, hamburgeri, sucuri. Din comoditate sau pentru ca asa si-a format gustul, oraseanul nu mai concepe meniul cotidian fara aceste alimente. In medie, aproximativ 200.000 de romani intra zilnic in cele 58 de restaurante McDonald’s din toata tara, ne-a declarat Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei, scrie Adevarul.