Alimente care strica dantura. Bauturile acidulate sunt mai periculoase pentru dinti decat dulciurile. Ele erodeaza smaltul dintilor, mai ales daca sunt consumate zilnic. Un pericol pentru dantura il reprezinta, spun stomatologii, cocktailurile care contin cuburi de gheata. Semintele, alunele, fisticul sau popcornul dauneaza si ele dintilor si ar trebui evitate, in special, de cei cu dantura sensibila, scrie EvZ.

Nucile previn cancerul de san. Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului mamar si a bolilor de inima, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit ultimelor studii realizate in Statele Unite, de catre cercetatorii americani. Specialistii spun ca nucile contin, pe langa acizii grasi omega-3, si antioxidanti si fitosteroli - substante care reduc riscul de aparitie a tumorilor canceroase, scrie Gandul.

Tabuurile, zidurile care limiteaza relatiile. In ciuda afluxului de informatii, cultivam tabuuri care ne ameninta sanatatea si fericirea. Abuzuri de natura fizica sau psihica, divorturi sau sarcini nedorite. Sunt cateva dintre efectele pe care le produc tabuurile perpetuate din generatie in generatie. „Sexul a fost dintotdeauna un subiect tabu la mine in familie. Nu puteam discuta cu ai mei asa ceva. De altfel, nici acum nu am curajul sa deschid o astfel de discutie”, ne-a marturisit Mihaela M., in varsta de 22 de ani, usor intimidata. Desi subiectul i se pare amuzant, tanara recunoaste ca nu prea se poate abtine sa roseasca atunci cand vine vorba despre sex, scrie Adevarul.

Esti supraponderal? Afla cat te costa operatia de micsorare a stomacului. Potrivit ultimelor statistici ale Uniunii Europene, Romania ocupa locul 3 in ceea ce priveste numarul de persoane supraponderale sau obeze. Mai mult, persoanele care au peste 170 – 180 de kilograme sunt din ce in ce mai numeroase, la nivel de tara. Medicii spun ca in aceste situatii dieta imbinata cu exercitii fizice nu au rezultate, deoarece de cele mai multe ori persoanele care devin obeze nu pot renunta la obiceiurile culinare gresite, care includ alimentatie bogata in kilocalorii, scrie Gandul.

Poluarea din trafic ne ataca inima si plamanii. Efectele substantelor poluante asupra organismului pot aparea dupa numai 15 minute. Hipertensiunea arteriala si infarctul miocardic sunt consecinte ale poluarii care pot aparea si dupa o expunere de scurta durata. Substantele poluante din atmosfera afecteaza nu doar plamanii, ci si inima, arata studii recente realizate in SUA. Potrivit specialistilor de la Universitatile din Louisville si Michigan, persoanele care traiesc in orase cu poluare atmosferica ridicata au un risc crescut de a suferi de afectiuni ale inimii si chiar de a face infarct miocardic, scrie Adevarul.