De ce pastram obiectele inutile. Ne impiedicam toata ziua de ele, dar nu ne induram sa le aruncam. Unele au valoare sentimentala, altele, fara niciun fel de utilitate, zac intr-o asteptare continua. Stau ingramadite in debarale, camari, balcoane, dulapuri, asteptand sa fie repuse in folosinta, sau, pur si simplu, sa ia drumul containerului de gunoi. De unele dintre obiectele inutile ne leaga amintiri: macrameurile bunicii, scrisorile de dragoste din scoala generala, trandafiri presati de la fostii prieteni sau colectiile de timbre pentru care ne-am agitat atat in copilarie. Restul, insa, nu ne mai inspira nimic, dar nici nu se lasa aruncate: haine, piese de mobilier care sunt gata sa se prabuseasca, bibelourile cu pescari ori balerine, reviste vechi, radiouri stricate din vremurile de glorie ale Europei Libere, carti cumparate la kilogram in comunism, scrie EvZ.

Camping - alternativa pentru camera de hotel prea scumpa. Preturile pentru o zi de campare variaza intre 10 si 20 de lei. Majoritatea turistilor care campeaza sunt straini. Scoate cortul de la naftalina, sterge praful de pe gratar, cauta hainele de munte sau de plaja si da o fuga prin tara, cazandu-te in campinguri. Pentru cine nu e pretentios si vrea sa experimenteze „intoarcerea la natura”, aceasta varianta este o alternativa la cazare pe timp de criza. De regula, pentru o zi de campare trebuie sa scoti din buzunar intre 10 si 20 lei. Desi numarul de campinguri acreditate la nivel national este destul de mic, numai 43, conform Ministerului Turismului, anul trecut numarul de innoptari in acest tip de cazare au fost de 282.862, in primele patru luni ale acestui an fiind inregistrate circa 2.259 de innoptari, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) furnizate la cererea Gandul.

Un mar pe zi te pazeste de cancer. Antioxidantii continuti de legume si fructe contribuie la prevenirea multor afectiuni cronice. “Daca nu iti mananci legumele, nu ai voie sa te joci astazi cu copiii!”. Asa ne amenintau parintii cand eram mici. Stiau ei ce stiau. Studiile de specialitate au aratat ca o alimentatie bogata in legume si fructe este cea mai la indemana “arma” cu care putem preveni aparitia diferitelor tipuri de cancer. Pe langa vitaminele pe care le contin, alimente precum broccoli, ceapa sau rosiile sunt bogate in antioxidanti care ajuta organismul sa se protejeze, scrie Libertatea.

Alimentele condimentate si dezechilibrele hormonale, cauze ale durerilor abdominale. Unu din patru adulti acuza, cel putin o data pe an, dureri abdominale de diverse cauze, potrivit unui studiu publicat recent la Los Angeles. Printre cele mai frecvente cauze care conduc la aparitia durerilor abdominale sau a crampelor se numara mancarurile condimentate si dezechilibrele hormonale. „Intoleranta la anumite mancaruri - cele condimentate sau foarte grase, unele lactate pot genera sau agrava crampele abdominale. Abuzul de alcool, tutun si cafea sunt, de asemenea, responsabile de durerile abdominale. Stresul, o viata dezordonata sau presiunile de la serviciu si de acasa pot provoca si ele crize, dureri abdominale sau stari de disconfort. La fel, dezechilibrele hormonale care se produc in timpul menstrelor pot fi insotite de tulburari digestive”, afirma Dan Wanya, Brand Manager al unei companii farmaceutice. Studiile indica faptul ca femeile sunt afectate intr-o proportie mai mare decat barbatii, respectiv 31% fata de 22%, iar primele simptome apar, de obicei, intre 27 si 31 de ani, scrie Gandul.

Cercetatorii britanici au descoperit originile virusului gripei porcine. Chiar in ziua in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, in premiera, dupa 41 de ani, declansarea pandemiei de gripa porcina – trecerea la nivelul maxim, 6 din 6 – specialistii de la Oxford University au anuntat, la randul lor, descoperirea originilor virusului de tip A (H1N1). Potrivit unui studiu publicat in editia online a revistei "Nature", cercetatorii sugereaza ca transmiterea virusului de la om la om a aparut pentru prima data in urma cu mai multe luni, inainte de anuntarea oficiala a primelor cazuri de imbolnavire, la sfarsitul lunii aprilie. Conform datelor epidemiologice, recrudescenta virusului a fost initial foarte slaba, dar a explodat ulterior, declansand adevarate epidemii pe continentul nord-american (Mexic si Statele Unite), informeaza Romania Libera.

Mareste-ti sanii cu tratamente naturiste. Acum, ca a venit vara, iar hainele purtate sunt din ce in ce mai putine si mai subtiri, femeile au o noua preocupare - sanii. Doamnele care nu se pot lauda cu un bust voluminos sau ferm si care se tem de bisturiu pot apela la cateva tratamente naturiste pentru a obtine pieptul dorit. Pe langa exercitiile fizice care pot contribui la niste sani de invidiat, exista si cateva tratamente naturiste cu acelasi efect. De exemplu, tinctura de marar folosita mai mult timp ajuta la cresterea sanilor, scrie Libertatea.