Ce lipseste din dieta femeilor. Alimentatia femeilor este, in general, saraca in calciu, magneziu, potasiu, fibre si vitaminele A, C si E, afirma medicii nutritionisti. Din acest motiv, multe femei sunt anemice, iar o parte dintre problemele de sanatate pe care le au de-a lungul vietii apar pe fondul unei alimentatii deficitare si al unui sistem imunitar slab. Medicii le sfatuiesc ca, inainte sa apeleze la suplimentele nutritive, sa incerce sa-si corecteze regimul alimentar cu ajutorul fructelor, al legumelor si al lactatelor, scrie EvZ.

Unul din patru barbati are probleme de erectie. Peste 60% dintre barbatii romani cu varsta intre 35 si 60 de ani sufera de disfunctie erectila, una din cele mai des intalnite afectiuni sexuale masculine, cunoscuta si sub numele de impotenta sexuala. „Unu din patru barbati cu varsta peste 35 de ani sufera de disfunctie erectila, iar la grupa de peste 50 de ani, procentul este foarte mare”, apreciaza dr. Catalin Belinski, medic urolog, secretarul Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR), potrivit Gandul.

Gripa spaniola, intemeietoarea "dinastiei virale". Virusul care a provocat pandemia de gripa spaniola in 1918 a creat o familie virala care persista si in prezent, potrivit unui studiu american publicat luni in New England Journal of Medicine. Virusul H1N1 al gripei spaniole nu numai ca a provocat moartea a zeci de milioane de persoane in intreaga lume in 1918, dar s-a transmis si la porci in timpul acestei pandemii si continua sa evolueze si in prezent, explica autorii studiului, scrie Romania libera.

Nu neglijati efectele deshidratarii! Insuficienta renala si starea de soc pot aparea atunci cand corpul pierde necontrolat fluide. Compensarea deficitului de apa si de saruri se face prin administrarea solutiilor de rehidratare orala si prin consumul ridicat de lichide. Uscaciunea gurii, crampele musculare, scaderea cantitatii de urina si starea generala de rau sunt doar cateva dintre semnele care ne dau de stire ca suntem deshidratati. In cazul unei deshidratari moderate, instalate pe fondul transpiratiei excesive, vomei sau diareei, se poate actiona de acasa, spun specialistii, scrie Adevarul.

Cum sa-ti tonifici si hidratezi tenul cu pulpa de fructe. Varietatea de fructe din anotimpul cald sunt o solutie perfecta pentru mentinerea hidratarii si supletii oricarui ten. Astfel, mastile pe baza de capsune, fragi, mere, pere, piersici si strugurii albi stimuleaza circulatia sanguina si tonifica muschii subcutanati. Fructele se aplica pe fata curata, fie sub forma unor comprese inmuiate in suc de fructe, fie ca masca, realizata din pulpa fructelor. Potrivit specialistilor, astfel de masti - care au scopul de a tonifica pielea - se aplica de doua ori pe saptamana, dar ele pot fi folosite si zilnic in cazul unui ten devitalizat sau ridat, scrie Gandul.

Diagnosticarea precoce salveaza vieti. Aproape 40 la suta din pacientii bolnavi de cancer isi prelungesc viata cu cinci ani daca isi trateaza boala, iar doua treimi dintre ei sunt convinsi ca vor invinge cancerul, potrivit datelor detinute de compania farmaceutica Roche. „Exista o categorie de pacienti cu cancer la care diagnosticarea precoce asigura vindecarea totala, iar acest lucru nu este valabil doar de cativa ani, de cand exista tratamente noi, ci era posibil si in urma cu 15-20 de ani“, a declarat conferentiar doctor Tudor Eliade Ciuleanu de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca pentru Adevarul.