Meniurile all inclusive sunt nesanatoase. Cele mai proaste variante de a manca in concendiu sunt fast-foodurile si meniurile all inclusive, atrag atentia medicii nutritionisti. Menurile de la fast-fooduri, fie ca este vorba despre hamburgeri sau pizza, sunt pline de E-uri si grasimi nesaturate. Cele de tip all inclusive pot contine alimente sanatoase, insa oamenii tind sa le alega de obicei pe cele mai nocive dintre acestea, de exemplu cartofii prajiti, si sa profite de portii foarte mari. Cel mai bine ar fi sa mancati preparate gatite sau facute la cuptor, la un restaurant obisnuit, iar daca aceasta varianta vi se pare prea scumpa, sa optati pentru alimente cumparate de la supermarket, scrie EvZ.

Comisia Europeana schimba etichetele cremelor de protectie solara. Noile etichete ale cremelor pentru protectie solara contin informatii mult mai clare pentru populatie, informeaza un comunicat al Comisiei Europene. Astfel, alaturi de factorul de protectie solara (FPS), pe eticheta cremei apar termeni strandardizati precum protectie „scazuta”, „medie”, „ridicata” si „foarte ridicata”, pentru a inlesni orientarea la alegerea produsului de protectie solara corespunzator. Sistemul de etichetare imbunatatit are inclusiv un nou logo sau un semn distinctiv UVA pe produse si interzice termeni care induc in eroare, cum ar fi „ecran solar total” sau „protectie totala”, specialistii CE spunand ca nici un produs de protectie solara nu poate asigura o protectie absoluta impotriva radiatiilor UV, scrie Gandul.

Atentie la intepaturile de insecte! Deseori, acestea provoaca doar iritatii minore, dar sunt cazuri in care pot fi chiar fatale. Disconfortul cauzat de intepaturile de insecte poate fi inlaturat de obicei prin tratament la domiciliu. In caz de soc anafilactic insa, se impune asistenta medicala de urgenta. Simptomele care apar ca reactie la intepaturile de insecte se manifesta la cateva minute dupa producerea ciupiturii si constau in dureri sub forma de arsura, senzatie de mancarime sau de amorteala in zona afectata si in tumefiere a locului respectiv, scrie Adevarul.

O noua terapie unisex: lifting corporal fara bisturiu sau anestezie. O singura sedinta cu un aparat care incalzeste pielea iti intinereste tenul si te scapa de riduri. Aparatul, singurul echipament care „sculpteaza” corpul uman si intervine acolo unde este necesar, este acum si in Romania. „Rezultatele obtinute cu acest aparart sunt identice si de durata, ca in cazul operatiilor de lifting. Diferenta este ca pacientul nu este anesteziat, iar bisturiul nu este folosit”, spune dr. dermatolog Viviana Iordache. In plus, pacientul nu sufera niciun soc traumatic si nici nu trebuie sa isi ia cateva zile libere pentru ca pielea sa se refaca, ca in cazul operatiilor estetice, scrie Gandul.

Fasolea verde combate osteoporoza. Studii recente realizate in Marea Britanie arata ca vitaminele B5, B6, PP, regasite in fasolea verde, impiedica pierderile de calciu din oase, combatand astfel osteoporoza. La o concluzie similara au ajuns si specialistii de la Sectia Medicala a Academiei Romane. Astfel, cercetarile au dovedit ca 80% din persoanele care consuma fasole verde in mod regulat in tinerete au un risc mic de a suferi de osteoporoza sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, potasiu si de fier, scrie Adevarul.