Shoppingul poate dauna grav sanatatii. Neurologul Rosario Sorrentino, directorul Ircap (Institutul de cercetare si tratament a atacurilor de panica) in cadrul clinicii Pio XI di Roma a realizat un studiu privind tipologiile de cumparatori. Avand experienta tratarii mai multor cazuri de "shoppingomani", Sorrentino este convins ca situatia economica dificila a multor familii nu ii va impiedica pe acesti "toxico-dependenti de cartea de credit" sa cumpere tot ceea ce le trece prin cap. In opinia medicului, in Italia se poate vorbi despre o "generatie de shopping addicted", sclava a culturii de a avea, indiferent de obiectul in sine. Este vorba despre o populatie care in realitate cuprinde mai multe generatii. Se pleaca de la 18 si se ajunge pana la 45 de ani, scrie Adevarul.it

Dieta cu argila - detoxifianta. Argila este benefica atat pentru trup cat si pentru piele. Un pahar umplut pe jumatate cu apa si o lingurita cu 7 grame de argila, doar de atat ai nevoie pentru a slabi si a-ti purifica organismul. Lasa argila in apa cel putin 5 ore, dar nu lasa amestecul sa depaseasca 24 de ore. Bea amestecul rezultat cu 20 – 30 de minute inainte de fiecare masa, timp de o saptamana. Practic, trebuie sa bei 3 doze zilnic. Atentie insa, in decursul celor sapte zile se va bea numai apa fara argila sedimentata pe fundul paharului. Dupa prima saptamana, inainte de a bea fiecare doza, trebuie bine amestecata argila cu apa inainte de consum, scrie Gandul.

Ce „termen de garantie“ au alimentele pe timpul verii. Vara, salata de vinete are un termen de valabilitate de trei ore, iar ciorba „expira” dupa doua zile. In plus, conservele de alimente, pastrate la o temperatura ridicata, pot favoriza aparitia botulismului. Portii de supa sau ciorba pentru cel mult doua zile si salate din legume sau fructe consumate in maximum trei ore de la preparare – acestea sunt recomandarile nutritionistilor pentru o alimentatie corespunzatoare pe timp de vara. „Ideal ar fi ca portiile de mancare odata preparate (ciorba, supa), sa le consumam imediat”, recomanda prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Specialistul atrage atentia ca, pe timpul verii, cantitatea de mancare calda preparata trebuie sa fie cat mai mica, pentru a-si putea pastra astfel calitatile nutritive, noteaza Gandul.

Cercetatorii britanici au reusit sa creeze spermatozoizi umani din celule susa embrionare. Cercetatorii britanici au anuntat miercuri ca au reustit sa creeze spermatozoizi umani din celule susa embrionare, o premiera care va conduce la o mai buna intelegere a mecanismelor de fertilitate, potrivit AFP, citata de NewsIn. Echipa de la universitatea Newscastle din nord-estul Angliei, Stemm Cell Institute, condusa de profesorul Karin Nayernia, a dezvoltat o noua tehnica care permite producerea de sperma umana in laborator folosind celule susa embrionare purtatoare ale cromozomilor XY, scrie Romania Libera.

Pepenele este inamicul celulitei. Nutritionistii va recomanda sa consumati acest fruct deoarece curata excelent toxinele din organism si hidrateaza pielea. Pepenele rosu nu ar trebui sa va lipseasca de la masa in timpul verii. Este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai organismului. Ca sa-si faca efectul este bine sa-l consumati pe stomacul gol. Pepenele rosu spala rinichii, rehidrateaza organismul, combate celulita, face tenul mai frumos si mai stralucitor. „Nu ar trebui sa-l ratati in nicio zi pe timpul verii”, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie la Institutul de Cercetari Alimentare din Bucuresti, noteaza EvZ.

Ne parfumam, dar cu ce pret? 95% din chimicalele din compozitia parfumurilor au potential alergenic si cancerigen. Chiar si parfumurile naturale pot provoca reactii alergice, din cauza uleiurilor esentiale pe care le contin, cum ar fi cel de lavanda sau de trandafir, avertizeaza specialistii. Apa de toaleta, parfumurile, deodorantele, detergentii de rufe sau de vase, lacul de unghii, sapunul, samponul si in general produsele parfumate contin substante chimice care pot fi sursa a numeroase boli, noteaza Adevarul.

Caisele, o sursa de calciu. Potrivit specialistilor, pe langa lactate, o sursa importanta de calciu o reprezinta si caisele. Cercetarile au demonstrat ca toti cei care consuma alimente bogate in calciu isi protejeaza sistemul osos, dintii si parul. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie, spune ca in afara de calciu, caisele sunt si o sursa de magneziu, fosfor, crom, brom, dar si de vitaminele B1, B2 si C, noteaza Adevarul.