Lumanarile parfumate pot genera cancer, astm sau eczeme. Lumanarile din parafina elibereaza cantitati potential periculoase de substante chimice, precum toluen si benzen, releva un studiu. Lumanarile parfumate, folosite de cele mai multe ori pentru a adauga unei cine o doza de romantism sau pentru a decora sala de baie, pot fi daunatoare pentru sanatate, spun oamenii de stiinta americani. Potrivit expertilor, fumul produs de aceste lumanari parfumate este impregnat cu multe substante toxice, asociate cu declansarea cancerului, astmului si a eczemelor. Lumanarea in sine nu produce niciun rau, insa oamenii ar trebui sa evite sa le foloseasca in fiecare zi in bai sau in alte spatii slab ventilate, au explicat cercetatorii americani, scrie Gandul.

Bolile care scurteaza viata barbatilor. Afectiunile inimii, diabetul, cancerul de plamani si de prostata sunt cauzele principale pentru care barbatii mor mai repede decat femeile. Din copilarie pana la batranete, fetele sunt mai sanatoase decat baietii. In medie, barbatii mor cu cinci ani mai devreme decat femeile. Motivatiile tin si de atitudinea pe care acestia o au fata de propria sanatate. „Pun sanatatea pe ultimul plan”, spune Demetrius Porche, editor la „American Journal of Men’s Health”, noteaza EvZ.

Top 10 fructe si legume care previn imbatranirea. Strugurii, fructele de padure, rosiile si spanacul sunt principalele surse de energie care ne ajuta sa ne mentinem tineri. Fructele de padure, strugurii si rosiile se numara printre cele mai importante zece fructe si legume care ne ajuta, prin consumul lor, in lupta pentru pastrarea tineretii. Multe dintre aceste zarzavaturi si surse de vitamine, care contin antioxidanti, sunt de sezon. 1. Afinele, merisorul, capsunele si zmeura sunt foarte bogate in antioxidanti, substante care impiedica imbatranirea prematura a celulelor. „Afinele contin mai multi antioxidanti, decat orice alt aliment. Ele sunt, de exemplu, de trei ori mai bogate in aceasta substanta decat vinul rosu sau ceaiul verde. Integral in Gandul.

Renuntati la tocuri, ca sa nu faceti varice. Simtiti o greutate mare in picioare, venele vi se dilata, iar pielea a capatat o culoare albastruie? In acest caz inseamna ca va confruntati cu problema varicelor. Pentru a scapa de aceste neplaceri faceti cat mai multa miscare, pentru a va tonifica musculatura. De asemenea, puteti apela si la ajutorul produselor naturiste. Renuntati la tocurile mai inalte de 5 cm, pentru a avea picioare frumoase, scrie Libertatea.

Sportul poate crea o dependenta similara celei de heroina. Privarea de efort fizic in cazul sportivilor se manifesta asemanator cu privarea de drog in cazul toxicomanilor. Persoanele care practica exercitii fizice pot avea reactii similare celor ale dependentilor de stupefiante, sustin oamenii de stiinta americani. Expertii spun ca sportul poate provoca o dependenta asemanatoare celei induse de heroina, iar privarea de efort fizic in cazul sportivilor se manifesta la fel ca privarea de drog, scrie Gandul.

Papadia creste pofta de mancare. Spre deosebire de prietenele tale, care tin regim dupa regim ca sa slabeasca, tu nu prea te atingi de mancare. Nu ca n-ai vrea, ci pentru ca nu ai pofta. Exista insa o multime de plante care cresc apetitul alimentar. Iar papadia e una dintre ele. Papadia e o planta medicinala foarte valoroasa, de la care se folosesc in special frunzele si radacina. Contine carotenoide, flavonoizi, vitaminele A, B, C si D, saruri minerale. Primavara, inainte de inflorire, se colecteaza frunzele, toamna se culeg radacinile, iar tulpinile se recolteaza in timpul infloririi, scrie Libertatea.