Tendinte pentru dormitor: mobila alba cu accesorii. Pentru noul sezon, specialistii in amenajari interioare propun piesele de mobilier simple, minimaliste si accesorii viu colorate. Anul acesta, producatorii de mobilier propun corpurile de mobila cu forme cat mai simple, minimaliste, cu linii drepte si cat mai putine detalii. De asemenea, designerii in amenajari interioare recomanda mobila alba si accesoriile cat mai viu colorate. In plus, tapetul e din nou la moda, scrie EvZ.

Ce trebuie sa manance un barbat pentru a se pastra in forma. Potrivit nutritionistilor, barbatii au nevoie de un regim bogat in proteine, deoarce au masa musculara mai mare decat cea a femeilor. Peste 36% dintre barbati vor sa slabeasca si asta pentru ca, odata depasit pragul varstei de 40 de ani, devin preocupati de felul in care arata. Potrivit unor studii efectuate in Statele Unite ale Americii, barbatii – in special cei trecuti de varsta de 40 de ani, se gandesc mai mult la felul cum arata, deoarece le este teama ca, odata cu inaintarea in varsta, devin mai putin atragatori. Prima motivatie pentru care un barbat ar dori sa slabeasca este felul in care arata - 36 la suta, arata statisticile, scrie Gandul.

Obezitatea se transmite de la mama la fiica si de la tata la fiu. Femeile supraponderale au de zece ori mai multe sanse sa aiba fiice obeze decat cele cu greutate normala. Potrivit unui studiu intreprins de Universitatea de Medicina din Plymouth, copiii reproduc comportamentul alimentar al parintelui de acelasi sex, scrie cotidianul francez Le Figaro, citat de Agerpres. Asa mama, asa fiica si cum e tatal e si fiul. Iata una dintre concluziile la care a ajuns un studiu referitor la obezitate, realizat recent de scoala de medicina a Universitatii din Plymouth, scrie Romania Libera.

Factor de protectie solara mai mic de 15 ar trebui interzis. Potrivit dermatologilor, statul la soare fara protectie reprezinta pentru sanatate echivalentul fumatului a 80 de tigari zilnic. Expertii in dermatologie din Marea Britanie propun ca lotiunile si cremele cu factor de protectie solara mai mic de 15 sa fie interzise, pe fondul cresterii numarului de cazuri de cancer de piele. Dermatologii britanici se tem ca lotiunile si cremele cu factor de protectie solara mic le ofera clientilor o falsa asigurare in ceea ce priveste protejarea impotriva efectelor nocive ale soarelui, scrie Gandul.

Fumatul afecteaza gustul. Fumatorii percep altfel gustul alimentelor nu doar pentru ca tabacul are o aroma foarte puternica si le acopera pe toate celelalte, ci mai ales din cauza ca fumul de tigara distruge o parte din papilele gustative si actioneaza asemenea unui anestezic asupra limbii. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea „Aristotel“ din Tesalonic, Grecia. Potrivit medicului Pavlidis Pavlos, coordonatorul studiului, persoanele care fumeaza au un numar mult mai mic de papile gustative decat cele nefumatoare. In plus, papilele ramase au functiile modificate, scrie Adevarul.