Alcoolul – benefic sau nociv pentru sanatate. Persoanele care beau alcool moderat au un risc scazut sa sufere de afectiuni cardiovasculare, mai ales daca consuma vin rosu, deoarece acesta creste nivelul colesterolului „bun” din organsim si scade nivelul de glicemie din sange, arata un studiu, scrie Gandul.

Pericolul piercingului in limba. Infectiile care pot aparea in urma piercingurilor in limba pot genera abcese cerebrale fatale, se precizeaza intr-un raport dat publicitatii de numarul din octombrie al revistei ”Archives of Neurology”. Autorii materialului dau drept exemplu cazul unui tanar de 22 de ani care, in urma unui piercing lingual, a dezvoltat 13 leziuni cerebrale grave, care, in numai doua luni, i-au adus moartea, scrie EvZ.

Cosmeticele, la control! Incepand cu 2012, producatorii de cosmetice din Uniunea Europeana vor fi obligati sa respecte noi reguli de siguranta a produselor. Proiectul Comisiei Europene vizeaza evaluarea substantelor nocive din produsele de ingrijire personala, care pot fi cancerigene, mutagene si pot cauza infertilitate. Pielea are o mare capacitate de absorbtie a substantelor care sunt aplicate la nivelul ei. De aceea, folosirea unei creme care contine substante chimice toxice poate afecta atat pielea, cat si organele interne, scrie Adevarul.

Miturile durerilor de spate. Nu trebuie sa stati neaparat in pat daca va doare coloana, nici sa luati pozitia de drept la birou ori sa evitati sa ridicati greutati. Opt din zece adulti risca sa aiba, de-a lungul vietii, probleme cu spatele. Durerile in aceasta zona a corpului sunt printre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic, arata studiile. Pe cat de intalnite sunt durerile coloanei vertebrale, pe atat de numeroase sunt miturile despre ele. Medicii detalieaza ce informatii sa credeti si ce sa ignorati despre acest subiect, scrie EvZ.

Scapa de durere cu apa si ciocolata! Rontaitul unei bucati de ciocolata sau consumul unui pahar cu apa ne ajuta sa scapam de durere, potrivit unui studiu. De obicei, placerea de a manca sau de a bea actioneaza ca un tratament natural asupra durerii. Cercetatorii au folosit in experimentele lor cobaii si au descoperit ca atat ciocolata, cat si apa au aceleasi efecte asupra lor, scrie Click.