Vom plati mai mult din buzunar pentru compensate. Pentru ca fondurile alocate medicamentelor compensate sunt prea mici, sefii Casei Nationale de Sanatate doresc ca sistemul public sa acopere doar cele mai ieftine produse. Pacientii ar putea suporta din propriul buzunar un pret mai mare la medicamentele compensate, daca se vor aplica noile prevederi propuse de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) in noul contract cadru pe 2010. Astfel, se intentioneaza decontarea celui mai mic pret al medicamentului dintr-o clasa de medicamente. Reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) estimeaza ca la unele medicamente pacientii vor plati din buzunar cu mai mult de patru-cinci ori fata de cat achita acum. Integral pe EvZ.ro.

Un roman din zece sufera de o boala cronica de rinichi. Un roman din zece sufera de o boala cronica de rinichi, foarte multe cazuri fiind cauzate de diabet, potrivit specialistilor, prezenti, duminica, la o conferinta organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Rinchiului, care va avea loc pe 11 martie, transmite NewsIn. Potrivit specialistilor, numarul romanilor care sufera de o boala de rinichi depaseste doua milioane. Dintre acestea, 8.000 sunt tratate prin dializa sau trasplant renal. Potrivit medicilor, numarul bolnavilor de diabet este in crestere, ceea ce determina si cresterea numarului de cazuri de boala cronica de rinichi. Societatea Romana de Nefrologie a lansat, duminica, campania, "Protejeazã-ti rinichii, controleaza diabetul", care se va desfasura intre 8 si 11 martie in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj Napoca. Integral in Romania Libera.

Care este pretul frumusetii de zi cu zi. Te-ai intrebat vreodata care este pretul frumusetii tale de fiecare zi? Cate ore de ingrijire personala, cata atentie, bani si efort stau in spatele unui chip si al unui corp frumos? Scoase pe hartie, toate lucrurile astea ti-ar dezvalui raspunsul. Exista, insa, un pret pentru toate. Chiar si pentru frumusetea din spatele modei. Un pret pe care moda ne pune sa il platim. Si nu in bani. Moda sau neadaptarea ei la propriile noastre mici particularitati. Nu putine sunt problemele de sanatate care se ascund in spatele unor haine frumoase sau a unei perechi de pantofi superbi. De la simple stari de disconfort pana la afectiuni grave, toate sunt un pret pe care il platesti pentru neatentie. Oricat de frumoase am fi de la mama natura, intotdeauna vom avea nevoie de ingrijire personala, tehnici si metode de pastrare si upgradare a frumusetii, precum si de haine, pantofi ori sandale de-a dreptul fantastice care sa ne puna frumusetea in cea mai potrivita lumina. Integral in Romania Libera.

Argintul, folosit la tratarea infectiilor. Cine ar fi stiut ca argintul, metalul pretios folosit atat de des de bijutieri, este la fel de pretios si pentru sanatatea noastra? Ei bine, oamenii de stiinta englezi i-au descoperit si proprietatile benefice sanatatii omului. Firul de argint era folosit de chirurgi inca dinaintea inceperii Primului Razboi Mondial la suturarea ranilor, relateaza Daily Mail. Potrivit specialistilor, metalul pretios este un antiseptic puternic, benefic in procesul de vindecare al plagilor, scrie Libertatea.

Stresul ne imbolnaveste de Psoriazis. Psoriazisul nu este doar o afectiune cronica a pielii, ci o maladie care afecteaza si organele interne. Artrita psoriazica, diabetul sau afectiunile cardiovasculare sunt doar cateva dintre complicatiile care pot aparea. Vestea buna este ca boala poate fi tinuta sub control. "Avem cu totii aceasta gena in organism. Important e sa incercam sa nu o declansam”, ne-a explicat prof. dr. Calin Giurcaneanu, medic dermatolog la spitalul Elias. “Daca gena se intalneste cu factorii favorizanti atunci se va declansa un puseu al bolii”, spune specialistul care mai adauga ca factorii „vinovati” sunt: stresul neuropsihic, infectiile virale sau bacteriene, anumite medicamente, fumatul. Integral in Click.

Puterea vindecatoare a anghinarei. Anghinarea este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea bolilor de ficat, a tulburarilor biliare, fiind indicata si in reglarea colesterolului. Substantele active din frunzele de anghinare sunt cinarina (care da gustul amar), insulina, sarurile de potasiu si de magneziu, substantele flavonoide si polifenolii. Datorita acestora, preparatele din anghinare stimuleaza secretia biliara, au actiune diuretica si scad nivelul colesterolului „rau“ din sange, scrie Click.