Jobul stresant pune in pericol inima femeilor. Anumiti factori cotidieni, precum fumatul impreuna cu stresul de la munca, cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare cu pana la 85 la suta. Femeile de cariera, care au un serviciu stresant, prezinta un risc crescut de a suferi de boli de inima. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Glostrup din Danemarca, citeaza cotidianul britanic "Daily Mail", scrie Gandul.

Cum sa scapi de hemoroizi. Interventia cu dispozitive care „cos” mucoasa din zona hemoroidala este recomandata in cazurile mai simple, in timp ce pentru stadiile avansate sunt indicate operatiile clasice. Inainte de a decide care e metoda cea mai buna pentru a scapa de hemoroizi, e nevoie de un consult amanunțit. Medicii spun ca persoanele care stau mult pe scaun sunt predispuse unor astfel de afecțiuni, proporția femeilor și barbaților afectați fiind aproximativ egala. Romanii nu fac exceptie din statisticile care arata ca jumatate din populatie sufera din cauza hemoroizilor, scrie Evenimentul Zilei

Retentia de apa. Cum scapi de ea?. Denumita medical si edem, retentia de apa reprezinta acumularea excesiva de lichide in tesuturile organismului. Intre tesuturi si plasma sangelui exista un schimb permanent de lichide. Retentia de apa apare in momentul in care aceste lichide nu pot fi resorbite in sange sau cand trec intr-o cantitate mare in tesuturile de langa vasele de sange. Cu alte cuvinte, exista un dezechilibru intre cantitatea de lichide absorbita si cea eliminata, informeaza Romania Libera.

Cum sa-ti faci vacanta fara sa dai un ban pe cazare. Daca ai sanse sa faci infarct in cazul in care ti se sparge vaza favorita, "sportul" asta nu e pentru tine. Daca, in schimb, tii mai mult la economii decat la pestele de sticla de la bunica, ai putea sa-ti faci vacanta fara sa-ti anemiezi contul dand banii pe cazare: incearca "house swapping"-ul. Ai lasa niste necunoscuti, care traiesc la mii de kilometri departare, sa stea in casa ta, in vreme ce tu esti plecat? La prima vedere, pare cel putin o naivitate, scrie Gandul

Studiu: obezitatea, provocata de o bacterie. Cercetatorii americani de la Centrul de studii medicale New Cedars-Sinai din California au realizat in premiera un studiu care releva faptul ca pacientii obezi prezinta raspuns pozitiv la testul respirator de infectare cu bacteria de metan, in urma procesului de fermentare anaeroba. Studiul, prezentat in cadrul Saptamanii Bolilor Digestive, un seminar de specialitate desfasurat in New Orleans, este primul realizat pe oameni si demonstreaza legatura dintre prezenta bacteriei producatoare de gaz metan in intestinul gros si un index de masa corporala peste limite normale, scrie Romania Libera.

"Spalaturile" cu citostatice dizolva tumorile. Premiat cu medalia de argint la concursul “Inventika 2009”, aparatul revolutionar de la Spitalul din Constanta e opera unor medici romani. El distruge celulele tumorale prin “spalaturi” cu citostatice puternice. Tratamentul este denumit de specialisti chimiohipertermie intraperitoneala. Suna complicat, dar functioneaza. Multi pacienti au obtinut rezultate miraculoase cu aceasta terapie, informeaza Libertatea.