Lista beneficiilor pe care sexul le aduce sanatatii. Sexul - cel mai sigur antiage-ing. Conform unui studiu derulat pe o perioada de 10 ani, cuplurile care fac sex de trei ori pe saptamana arata cu 10 ani mai tinere decat cuplurile care fac sex doar de doua ori pe saptamana. Cercetarea s-a bazat pe analizarea a 3.500 de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 101 ani. Potrivit neuropsihologului David Weeks de la Spitalul Royal Edinburgh din Scotia, coordonatorul studiului, sexul elibereaza numeroase substante asupra creierului, printre care si beta-endorfine, calmante naturale ce te pot scapa de anxietate. "Aspectul tanar al cuiva este datorat doar in proportie de 25% mostenirii genetice. Comportamentul de zi cu zi al unei persoane determina restul de 75%. Sexul de trei ori pe saptamana poate "taia" 10 ani de pe chipul unei persoane", scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

"Tepele" tigarilor light. Continutul de nicotina din tigarile light e mai mic, dar au la fel de mult gudron cancerigen. Amatorii acestui sortiment ajung fie sa fumeze mai mult, fie sa inhaleze fumul mai profund. Tigarile light, sunt si ele, ca toate produsele din gama "usoara" mai mult un fum, spun medicii. Mai degraba sunt un produs de marketing, prin care se incearca manipularea fumatorilor care isi doresc sa faca ceva pentru sanatatea lor, dar nu sunt dispusi sa renunte pe deplin la viciu. "Inca de prin anii '80, de cand lumea vuia ca fumatul duce la cancer, producatorii s-au gandit sa vina pe piata cu ceva nou, mai putin daunator, cu mai putin gudron si mai putina nicotina. Si asa a inceput sa apara moda cu tigari "light", "mild", "ultra-light". Din 2002 insa, Uniunea Europeana a emis o directiva prin care interzicea folosirea acestor denumiri", explica Magdalena Ciobanu, medic pneumolog la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti, anunta EVZ.

Ce legatura e intre chelie si cancerul de prostata. Barbatii care incep sa cheleasca in jurul varstei de 20 de ani dezvolta un risc mai mare sa sufere de cancer de prostata in viitor, arata un studiu al Universitatii Paris Descartes, citat de MSNBC, in editia de astazi. Medicul endocrinolog Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie "C.I.Parhon", explica pentru gandul concluziile acestui studiu. Philippe Giraud, cel care a condus studiul, spune ca screening-ul (scanarea organismului), metoda clasica pentru depistarea multor boli, nu da rezultate in cazul cancerului de prostata. "Ne trebuie o metoda pentru a identifica barbatii care prezinta riscuri. Pierderea parului la 20 de ani ar putea fi simptomul cel mai usor de vazut", a declarat Giraud, informeaza Gandul.

Secretele somnului. Tulburarile de somn nu sunt doar obositoare si frustrante. Ele pot fi cauza unor probleme de sanatate pentru ca sporesc riscul de accident vascular sau boli de inima, arata un studiu britanic. Cotidianul "The Daily Mail" a analizat, cu ajutorul expertilor, cele mai comune dintre cele 89 de tulburari de somn si le-a gasit explicatii. Foitul in pat. Temperatura prea ridicata este cea mai probabila cauza a acestei probleme, explica doctorul Neil Stanley, expert in medicina somnului. Temperatura corpului creste pe parcursul zilei, iar noaptea scade. Daca temperatura din camera din timpul noptii impiedica aceasta scadere, nu putem dormi. Ne foim in incercarea de a ne racori. "Betia" de dimineata. Se intampla, in general, daca ne schimbam obiceiurile - dormim prea mult sau prea putin. "Corpul tanjeste dupa ritmicitate si vrea sa ne trezim la aceeasi ora in fiecare zi. Se pregateste pentru asta cu o ora inainte", explica Neil Stanley. "Dar se poate pregati numai daca stie cand ne vom trezi." Solutia propusa este sa evitam sa ne schimbam rutina, cu somn prelungit in weekend, pentru a ne sincroniza ceasul interior, scrie Adevarul.

Cele mai stupide diete: de la cura cu prajituri la dieta part-time. Site-urile de internet contin tot mai multe sfaturi despre cum sa scapam rapid de kilogramele in exces. Specialistii in nutritie precizeaza ca majoritatea regimurilor pentru slabit sunt contraindicate, deoarece seaca organismul de substante nutritive. Dieta cu banane presupune sa mananci banane la micul dejun. Acest regim este foarte popular in Japonia. In afara de micul dejun, care este programat si atent contorizat, celelalte mese se pastreaza. Cei care recomanda o astfel de dieta sunt de parere ca se poate manca si intre mese. Ultima masa trebuie luata pana la orele 20:00, dupa care organismul trebuie sa isi faca somnul de noapte, anunta Gandul.