Ce boli se agraveaza in acest sezon. Caldura si deshidratarea sunt factori ce accentueaza dezechilibrele din organism, iar efectele pot fi grave daca nu se iau masuri de protectie. Statisticile arata ca afectiuni precum migrenele, lesinurile, crizele cardiace si pietrele la rinichi sunt mai frecvente in timpul verii decat in restul anului. Riscul de deshidratare este mare pentru orice persoana in anotimpul cald, iar efectele negative apar si la persoanele perfect sanatoase, nu doar la bolnavii cronic. Corpul pierde apa prin transpiratie, iar impreuna cu apa se elimina din corp si minerale importante pentru buna functionare a organismului, precum saruri de sodiu si de potasiu. De aceea, pentru a suplini pierderea mineralelor prin transpiratie este recomandat consumul de apa minerala sau de apa imbogatita cu saruri. In farmacii se gasesc produse cu magneziu si cu potasiu care se pot dizolva in apa de baut, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ceaiul de salvie te scapa de transpiratie. De unde vine mirosul urat de transpiratie? Mirosul urat nu se datoreaza transpiratiei in sine. Substantele si lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt urat mirositoare. Acesta este provocat de interactiunea dintre bacteriile ce coexista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. Daca aceste bacterii n-ar exista, nici transpiratia n-ar fi urat mirositoare. Deodorantele care impiedica transpiratia sunt o solutie? Accentul n-ar trebui sa cada pe impiedicarea transpiratiei, ci pe inlaturarea bacteriilor de pe pielea noastra. Solutia optima? Apa si sapun. Prin spalare, bacteriile sunt indepartate in mare parte de pe pielea noastra, anunta Click.

De ce mancam cand suntem stresati? De vina este un hormon. Cand sunt stresati, cei mai multi oameni isi gasesc alinarea in mancarea bogata in calorii. Obiceiul de manca cand esti stresat sau suparat a fost pus de cativa cercetatori americani pe seama cresterii nivelului hormonului ghrelin. Excesul de alimente bogate in zahar si grasimi este demult asociat cu perioadele de stres sau anxietate, dar pana acum oamenii de stiinta nu gasisera legatura. In cadrul unui studiu facut pe soareci, cativa cercetatori americani au descoperit ca un nivel crescut al hormonului ghrelin provocat de situatii stresante creste apetitul animalelor. Echipa de la Universitatea din Texas a studiat nivelul hormonului la soareci supusi unei varietati de situatii stresante, care aveau acces nelimitat la mancare, informeaza Gandul.

Atentie de unde cumparati alimente! Puteti face toxinfectii alimentare. In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si de aceea este foarte bine sa respectam cateva sfaturi simple, dar foarte eficiente, care ne pot feri de toxinfectii alimentare. Specialistii ANSVSA ne recomanda sa acordam o atentie ridicata modului de pastrare a alimentelor, si mai ales locurilor de unde le cumparam. Produse alimentare trebuie camparate numai din locuri sau spatii inregistrate sanitar veterinar pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura. Odata cumparate, produsele trebuie sa fie tinute o perioada cat mai scurta la temperatura camerei, scrie Libertatea.

Secretul succesului: lacrimi la birou. Femeile care isi arata sensibilitatea la serviciu si care plang in situatii-limita au sanse mai mari de reusita in cariera. Doamnele care ajung in pozitii de conducere au tendinta de a imprumuta din comportamentul barbatilor. Studiile arata insa ca cele care isi exprima sentimentele sunt mai apreciate de colegi. "In urma cu cativa ani, in timpul unor perioade stresante, imi amintesc ca faceam vizite frecvente la baie pentru a trage cate "o partida de plans". Apoi aveam grija sa-mi sterg nasul, sa-mi refac machiajul si sa ma port in birou ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat", asa suna marturia mai multor doamne cu pozitii importante in companii mari, citate de autoarea americana Anne Kreamer, in noua sa carte "Always Personal: Emotion in The New Workplace" ("Intotdeauna personal: Sensibilitatea in noile spatii de lucru", in traducere), anunta Adevarul.

Catina creste pofta de mancare. Catina este o planta salbatica, foarte des folosita in medicina naturista. Iata ce minuni poate face catina pentru sanatatea noastra! Aceasta planta este un stimulent al apetitului, un foarte bun antiiflamator, antioxidant, dar si anticoagulant. Un tonic si un ajutor de nadejde in cazul afectiunilor oculare. Ajuta in cazuri de astenie fizica. Poate fi dat si copiilor, pentru a le spori pofta de mancare. Extractul de catina poate fi eficient in unguente pentru tratarea arsurilor, degeraturilor, dermatitelor, informeaza Click.