Gandul: Pana si George Bush primeste cadouri care nu-i plac
Este mai mare însă numărul liderilor ale căror cadouri au fost expediate neceremonios la arhivele naţionale de îndată ce aceştia şi-au încheiat vizita la Casa Albă. Junichiro Koizumi, fostul premier al Japoniei, i-a dăruit, spre exemplu, lui Bush, o „bicicletă electrică” şi o colecţie de CD-uri cu operele complete ale lui ...Elvis.
Premierul belgian Guy Verhofstadt i-a oferit liderului american tot articole care au legătură cu bicicleta – două treninguri, unul albastru şi unul gri, ambele brodate cu numele preşedintelui. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a avut o idee similară, oferindu-i lui Bush un tricou albastru. Premierul Ungariei, în schimb, a dat dovadă de „originalitate” când i-a făcut cadou lui Bush o pereche de cizme de husar, cu litera „W” cusută pe lateral.
Cei mai neinspiraţi au fost, de departe, irakienii. Premierul irakian, Nouri al-Maliki, s-a gândit, la fel ca şi preşedintele irakian, Jalal Talabani, că nimic nu i-ar plăcea mai mult lui Bush decât un „palmier de argint cu frunze de aur”. Culmea este că şi vicepreşedintele american Dick Cheney a fost „cadorisit” tot cu un astfel de palmier, de această dată oferit de către omologul său irakian.
Nici Prima Doamnă, Laura Bush, nu a scăpat nevătămată din „nebunia cadourilor”. Ea a fost cu siguranţă încântată când a primit, din partea unei delegaţii liberiene, o „bluză cu mânecă scurtă din poliester, albastră”, evaluată la 55 de dolari. Bluza a luat şi ea calea arhivelor.
Gandul

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”