Mai intai a fost actrita Sarah Jessica Parker, declarata de o revista de barbati „cea mai putin sexy femeie din lume”. Acum, o publicatie americana, The Phoenix, a intocmit un „Top 100 al celor mai putin sexy barbati din lume”. Desi nu este populat intru totul de barbati urati din punct de vedere fizic, redactorii publicatiei argumenteaza ca acest clasament este alcatuit, in mare majoritate, din personaje malefice, plictisitoare sau ipocrite. Printre primele 10 locuri ale topului, un cititor suficient de tenace care a strabatut pagini intregi de personaje cvasi-necunoscute il poate gasi pe dictatorul iranian Mahmoud Ahmadinejad (locul 6 din 100, mai precis).

Sub titlul „The Persian Pinhead” (Ignorantul persan), Ahmadinejad este prezentat drept un politician cu o multime de „probleme”. Este pomenita negarea vehementa a Holocaustului, ca si conferinta organizata de el in Teheran, la care au fost invitate cele mai variate personaje, toate unite in credinta ca nu a existat Holocaustul. O alta „problema” a liderului iranian este ca s-a laudat ca in tara sa „nu exista homosexuali”. „Nu avem acest fenomen. Nu stiu cine v-a informat ca avem asa ceva”, a negat el categoric la o conferinta sustinuta intr-o universitate din Statele Unite.

Pe un meritoriu loc patru se afla si actorul Tom Cruise, „Nebunul Scientolog”, denumit astfel in urma difuzarii, pe Internet, a mai multor filmulete cel putin bizare in care starul debiteaza tot soiul de bazaconii. The Phoenix isi ilustreaza alegerea cu un fragment extras dintr-un filmulet: „Cand esti scientolog si treci pe langa un accident, nu procedezi ca toata lumea. Cand treci pe langa un accident, stii ca ai de facut ceva in legatura cu asta, pentru ca stii ca esti singurul care poate ajuta”. Publicatia ii recomanda starului hollywoodian sa se indrepte spre criza din Darfur impreuna cu colegii sai scientologi. La capatul celalalt al clasamentului (locul 93), se afla presedintele Nicolas Sarkozy, care a reusit sa-i socheze pe francezi (un popor tolerant fata de viata sexuala a liderilor sai) prin casatoria cu Carla Bruni.l

Gandul