Fenomen bizar in Franta! O localitate a fost acoperita de spuma. Care este explicatia? Un fenomen bizar a fost inregistrat sambata, intr-o mica localitate din nord-vestul Frantei. Locuitorii din Saint-Guenole s-au trezit pe 2 ianuarie cu strazile acoperite cu spuma. Pare o scena desprinsa dintr-un film SF, insa este vorba de un fenomen natural, relateaza Mirror. Acest fenomen foarte rar s-a produs dupa o noapte furtunoasa, localitatea fiind a fost acoperita de spuma marii. Specialistii afirma ca spuma este provocata de vantul puternic, care a batut deasupra marii agitate, si nu prezinta niciun pericol pentru oameni, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

A incercat sa scape din puscarie prin WC! Cum a decurs totul. A vrut sa urmeze exemplul din filmul "Inchisoarea ingerilor", dar incercarea de a fugi nu a avut aceleasi rezultate. Un detinut, disperat sa iasa din penitenciar, a fost dispus sa inoate printr-un tunel de fecale pentru a-si redobandi libertatea. Din pacate pentru el, dar spre amuzamentul celor care l-au prins, nu a reusit sa isi duca planul la bun sfarsit. Pe drumul spre lumea de dinafara, barbatul s-a blocat in tunelul plin cu excremente umane. Totul a fost filmat si publicat pe internet. Incercarea de evadare s-ar fi intamplat la un penitenciar din Brazilia, insa nu exista informatii concrete care sa confirme acest lucru, anuntaClick.

Ce nume i-a pus fetitei sale un fan al lui Arsenal. Sotia nu a aflat adevarul decat dupa 2 ani. O femeie a povestit pentru o revista australiana cum a fost pacalita de sot sa-si numeasca fetita dupa echipa de fotbal Arsenal, fara sa stie. Ca sa nu se prinda sotia, barbatul i-a sugerat, dupa nasterea fetitei, ca micuta sa poarte numele Lanesra, adica Arsenal scris invers. Cu toate ca sotul ei este un inrait fan al lui Arsenal, femeia nu a aflat adevarul decat dupa 2 ani. "Am ales ca fetita noastra sa se numeasca Lanesra pentru ca este unic si romantic. De abia dupa 2 ani sotul mi-a spus ca e de fapt, numele echipei sale preferate, scris invers", a povestit Clare Smith din Blacktown, Noul Wales de Sud, informeazaStirileProtv.ro.

Ultima aroganta! Vladimir Putin are propriul parfum. Vezi cat costa o sticluta! Un parfum creat in onoarea presedintelui Vladimir Putin a fost pus in vanzare, la sfarsitul lunii decembrie, intr-un celebru magazin din Moscov. Creatorul parfumului Putin a avut grija sa gaseasca o combinatie care sa inspire atractie. "Parfumul pe care l-am creat este menit sa fie cald si atractiv. L-as numi 'unificator'. Asadar, nu este un parfum agresiv, este mai degraba atractiv si natural", a declarat Vladislav Rekunov, creatorul parfumului. Un flacon de 100 de mililitri din parfumul "Leaders Number One" costa echivalentul in ruble a 85 de euro. "Leaders Number One" va fi comercializat pana pe 20 ianuarie, intr-o editie limitata de 1.000 de flacoane de 100 mililitri, scrieLibertatea.

Cum aratau trenurile blindate din perioada Razboaielor Mondiale. Trenurile par niste mijloace de transport depasite pentru secolul XXI,mai ales daca sunt comparate cu avioanele. In prezent, trenul joaca un rol minor in transportarea americanilor, insa europenii si asiaticii inca le prefera, pentru viteza si confortul pe care le ofera, infrastructura feroviara fiind mult mai dezvoltata pe cele doua continente. Acest lucru contrasteaza enorm cu secolul trecut, unde trenurile, in general, si blindatele, in particular, au avut un rol insemnat, in timpul celor mai mari conflicte militare din istorie, Primul si cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Primul tren blindat a fost folosit in Razboiul Civil din America, in 1861, de armata statelor nordice, porivit Fundatiei JamesTown. Au fost utilizate si in Razboiul franco-german (1870-1871), dar aceasta masinarie incredibila de lupta si-a demonstrat calitatile abia in Primul Razboi Mondial, cand Rusia a folosit trenurile blindate pentru aparare, in timpul transportului prin vastul sau teritoriu. Aceste masinarii protejate de blindaj sunt echipate cu tunuri si mitraliere. Ele au fost folosite, in special, pentru a deplasa cantitati mari de armament la distanta, anuntaClick.