Autoportret, realizat din 200.000 de furnici moarte. Un artist din California a realizat un tablou original si ciudat. In loc sa utilizeze culori ca orice alt pictor, Chris Trueman a folosit 200.000 de furnici moarte. Barbatul a realizat un autoportret. S-a "pictat" pe el, stand in picioare, cu pusca in mana si cu o palarie pe cap. Cu toate ca e intitulata "Autoportret", pentru opera de arta a pozat fratele lui Chris, iar arma de vanatoare apartine tatalui sau. Realizarea tabloului, care are un aer vechi, misterios, a durat cativa ani, in mare parte pentru ca artistului i se facuse mila la un moment dat sa tot omoare furnicile nevinovate. Integral in Libertatea.

Faze TariFoto: Colaj foto

Au aparut prezervativele "Harry Popper". Compania americana producatoare de film Warner Bros a anuntat ca va da in judecata o companie elvetiana care a lansat pe piata prezervativele Harry Popper (aluzie la micul vrajitor din seria "Harry Potter"). Avocatii de la Warner sustin ca imaginea companiei este afectata de folosirea numelui, cu rezonante apropiate de cel al eroului principal din film. Integral in Libertatea.

Descoperire macabra! Si-a tinut mama moarta noua ani intr-un rucsac. Politistii japonezi au facut o descoperire macabra. Un tanar si-a tinut mama moarta noua ani intr-un rucsac ca sa-i incaseze pensia. Resturile femeii au fost gasite in rucsacul fiului ei care a povestit cum in 2001, cand aceasta a murit, nu a avut bani sa o inmormanteze si nu mai raportat moartea ei. "Am pastrat corpul intins o perioada, l-am spalat, dar apoi am rupt oasele si le-am bagat intr-un rucsac", a povestit barbatul. Pentru ca a continuat sa incaseze pensia femeii, fiul ei este acum cercetat pentru frauda. In acest moment, sunt peste 40.000 de centenari inregistrati in Japonia, dar statul se teme ca multi dintre ei au murit, iar urmasii nu le declara decesul pentru a continua sa le incaseze pensia. Integral in Cancan.

O criminala cu sange rece a fost eliberata timp de o zi ca sa mearga la cumparaturi. O femeie din Marea Britanie, inchisa pe viata pentru ca si-a injunghiat iubitul cu 37 de lovituri de cutit, a fost eliberata o zi pentru a merge la cumparaturi in mall. Traci Andrews, in varsta de 41 de ani, este de 14 ani in puscarie pentru ca si-a omorat iubitul cu sange rece si apoi a dat vina pe un sofer nervos, aceasta a fost ulterior gasita vinovata si condamnata la inchisoare pe viata. Zilele trecute insa a fost eliberata pentru a petrece o zi in mall cu o prietena. Femeia a mers la restaurant si a facut cumparaturi ca in zilele in care se bucura de libertate. Integral in Cancan.

Bacteriile din Marea Britanie au trait 533 de zile in spatiu. Bacteriile luate de pe stancile din Beer, pe coasta sudica a Marii Britanii, s-au dovedit a fi niste calatori in spatiu excelenti. Microorganismele au fost puse in afara Statiei Spatiale Internationale pentru ca cercetatorii sa poata studia cum se descurca in conditiile ostile din spatiul extraterestru. Dupa un an si jumatate, oamenii de stiinta au verificat starea bacteriilor si au descoperit ca cele mai multe erau inca in viata. Integral in Click.

Traieste fara niciun ban de 20 de luni. Un britanic a renuntat sa mai foloseasca bani acum aproape doi ani si se declara fericit cu noul sau stil de viata. Mark Boyle (31 de ani) nu s-a mai atins de bani din noiembrie 2008. Barbatul traieste intr-o rulota parcata intr-o ferma organica, in apropierea orasului Bristol din Anglia. "Totul a inceput intr-un bar. Discutam cu un prieten despre problemele din lume: uzinele in care oamenii lucreaza de dimineata pana seara pe un salariu de nimic, efectele dezastrelor asupra mediului, fermele industriale, testele facute pe animale, razboaiele pe resurse. Am realizat ca toate astea au ceva in comun: banii. Si de atunci am hotarat sa renunt la ei", povesteste Boyle pentru "The Daily Telegraph". Integral in Click.