Imagini uimitoare cu un vartej imens de apa din Australia. Un vartej imens de apa a fost filmat pe Coasta New South Wales, din Australia. O echipa de jurnalisti a unei televiziuni australiene, 7 News, a reusit sa filmeze din elicopter coloana de apa care se ridica de la suprafata oceanului, pana in nori. Vartejul a avut, dupa estimarile ziaristilor care au surprins imaginile, 600 metri, informeaza BBC. Un astfel de fenomen este destul de rar si extrem de spectaculos. Din fericire vartejul nu a lovit coastele continentului, insa persoanele din apropiere s-au speriat foarte tare, scrie presa internationala, potrivit Adevarul.ro.

Faze TariFoto: Colaj foto

Cea mai lunga saritura intre doua rampe. Vezi cifrele "celei mai tari cascadorii". Americanul Tanner Foust de la Hot Wheels a reusit "una dintre cele mai bune cascadorii din ultimii ani": el a sarit intre doua rampe situate la 101,2 metri distanta, scrie Gandul.

Trage greutati cu ochii. Nebunie. Un australian cunoscut sub numele de Space Cowboy a stabilit un nou record mondial, la Dublin, in Irlanda. Barbatul a tras cu ochii sase oameni urcati pe o tricicleta. "Space Cowboy" a "tractat" vehiculul cu persoanele respective, a caror greutate totala a fost de 414,3 kilograme, pe o distanta de zece metri, scrie Cancan.

Citirea gandurilor, posibila. Cercetatorii americani au descoperit cum. Cercetatorii unui centru medical din Washington au descoperit o metoda de a urmari felul in care se formeaza cuvintele la nivelul creierului, relateaza The Daily Mail. Descoperirea i-ar putea ajuta pe cei cu dizabilitati de vorbire sa poata comunica si sa fie intelesi de cei din jur. Cu ajutorul unor electrozi, o echipa de cercetatori de la Centru pentru Inovatie in Neurostiinta a identificat portiunea creierului responsabila pentru crearea celor aproximativ 40 de sunete uzuale ale limbii engleze. Ei au stabilit ca fiecare dintre aceste sunete are propriul punct de pornire, prin urmare, ar exista o posibilitate de a dezvolta un program care sa "citeasca" informatiile pe care vor sa le transmita oamenii cu probleme de vorbire, scrie Gandul.

Bunicuta musculoasa. La 74 de ani, Ernestine Shepherd a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai batrana culturista din toate timpurile. Va vine sa credeti? Ernestine Shepherd are 74 de ani si a fost desemnata recent drept cea mai varstnica femeie culturista. Are insa un trup de invidiat, iar sotul spune ca e asaltata de admiratori! Cartea Recordurilor a desemnat-o recent pe Ernestine Shepherd din Baltimore (SUA) drept cea mai varstnica femeie culturista din toate timpurile. La peste 74 de ani, ea arata mai bine decat femei cu 20 de ani mai tinere. Sotul sau, Collin Shepherd (54 de ani), spune, mai in gluma mai in serios, ca "se straduieste cu greu sa-i tina pe admiratori departe de ea", scrie Click.

Care sunt regulile de circulatie pe cea mai derutanta sosea din Marea Britanie, unde s-au dat amenzi de 5,7 milioane de euro. O camera de supraveghere a traficului, montata intr-o zona rezidentiala linistita din Marea Britanie, a dus la acordarea unui numar record de amenzi si puncte de penalizare. Din octombrie 2006, cand a fost instalata, pana in martie 2011, a surprins 41. 237 de soferi incalcand regulile de circulatie, scrie Gandul.

Restaurant in care produsele seamana cu falusurile. Niya Yu, o femeie din China care "nu poate trai fara sa vada penisul" si-a deschis un restaurant in care produsele seamana ca doua picaturi de apa cu falusurile. Ele sunt facute insa din pui sau vita, iar de modelatul lor se ocupa chiar proprietara. Localul are un success nebun, singurul inconvenient fiind acela ca patroana a primit amenintari cu inchiderea din partea primariei orasului Guangzhou, scrie Click.