Crin Antonescu si Victor Ponta, liderii USL, au fost prezenti luni seara in studioul RTV. Cei doi lideri politici i-au atacat pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Emil Boc despre care spun ca "nu fac decat sa repete ca pe vremea comunismului" ceea ce au auzit la Bruxelles "fara sa gandeasca lucrurile" si sustin ca impunerea unor noi masuri de austeritate sunt catastrofale si nu ne vor da posibilitatea sa ne redresam economic.

Crin Antonescu si Victor PontaFoto: Agerpres

Victor Ponta a vorbit despre ultimele sondaje si sustine ca victoria USL este sigura si prin faptul ca PDL ar trebui sa faca alianta la guvernare cu partidele conduse de Dan Diaconescu, Gigi Becali si Gabriel Oprea, plan care ar fi drastic sanctionat de electorat care ar vota masiv cu USL.

Crin Antonescu a enumerat o serie de institutii care a primit sume mari de bani de la buget, in mod arbitrar in opinia sa, pentru ca ar ajuta puterea. Televiziunea publica si Institutul Cultural Roman au fost printre cele nominalizate. Liderul PNL a atacat si Ministerul de Externe sustinand ca a primit sume mari de bani iar cei da la varful ministerului "au primit niste imputerniciri dubioase" pentru a cheltui banii in anumite imprejurari.

De cealalta parte, Victor Ponta a atacat hotararea de comasare a alegerilor facand o analogie cu Germania si Spania, unde alegerile "s-au tinut la timp si nu s-au invocat masuri de austeritate", sustinand ca aceasta comasare s-a facut doar ca puterea "sa poata fura" mai multe voturi.