Mariana Campeanu ministrul Muncii a discutat la Antena 3 despre majorarile pensiilor si ale salariilor: "Nu se mai retin contributiile CAS la intreaga pensie. Pensiile pana la 1000 de lei se vor majora cu 82 lei iar pensiile de peste 1000 lei se vor majora cu 68 lei incepand cu luna iunie". a continuat mentionand o viitoare masura: "Sper ca anul acesta sa revenim la indemnizatia de 85% pentru mame".

Mariana CampeanuFoto: captura Antena 3

Ministrul Muncii si-a continuat sirul declaratiilor: "Poate la anul sa schimbam si legea privind concediul postnatal in asa fel incat o mama sa se intoarca oricand doreste la munca. Nu este normal sa ingradesti dreptul de a munci... Avem cea mai scazuta natalitate din Europa si speram sa incurajam prin masurile viitoare cresterea natalitatii".

Privind majorarile salariale din luna decembrie: "S-a creat o confuzie: salariile se vor mari cu 7,4% in luna decembrie, numai ca salariul pe decembrie la bugetari se incaseaza abia in luna ianuarie. Aceasta majorare va afecta cu siguranta bugetul pe anul viitor".

"In viitorul apropiat vrem sa marim salariul minim la 800 ron si sa reducem nivelul contributiilor de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale la angajator. Aceste masuri plus sistemul de impozitare ce va prevede un impozit de 8% pentru salariile de pana la 800 va determina crearea de noi locuri de munca si speram sa stimuleze angajatorii sa declare venitul real al angajatului".

Referitor la pensionarii care au avut venituri suplimentare: "In conditiile in care profesorii sau medicii de exemplu aduc o adeverinta prin care dovedesc ca au muncit cu ora si nu au avut contract individual de munca atunci vor primi banii inapoi". A concluzionat : "Un intelectual trebuie sa aiba dreptul sa munceasca toata viata si este o frustrare atunci cand i se ingradeste acest lucru chiar daca a iesit la pensie".