PSD, PNL si PC trebuie sa se gandeasca foarte serios daca vor sa rupa Uniunea Social Liberala sau daca vor s-o mai pastreze, a declarat duminica seara, la Romania TV, vicepremierul Liviu Dragnea, care a adaugat ca o apropiere a PNL de PDL pune sub semnul intrebarii colaborarea in USL.

"O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul intrebarii functionarea USL. (...) Sunt preocupat, sigur ca o sa discutam, e valabil si pentru noi si pentru liberali si PC sa ne gandim foarte serios daca vrem sa rupem USL sau vrem sa-l pastram. Cred ca pana la urma nu vom ajunge acolo", a spus Dragnea la RTV, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat a mai spus ca daca in PSD s-ar fi dat drumul la racolari de la democrat-liberali, atunci la congresul PDL nu ar mai fi avut cine sa participe.

"Daca am fi dat si noi drumul in partid sa se faca racolari din PDL, la congresul lor nu mai avea cine participa", a punctat Dragnea cu referire la recenta trecere a lui Mihai Stanisoara de la PDL la PNL si la informatiile vehiculate in presa ca si alti lideri democrat-liberali si-ar pregati transferul la PNL.

"Nu as fi fericit daca intrarile pedelistilor in PNL se vor inmulti. Daca aceste cazuri se inmultesc, exista riscul sa avem fisuri in judete in cadrul USL. Nu ne permitem sa le spunem colegilor nostri pe cine sa ia sau pe cine sa nu ia, dar trebuie sa fim atenti", a precizat vicepremierul care a adaugat ca presedintele PSD, premierul Victor Ponta, nu a stiut de trecerea lui Stanisoara la PNL.

"Din cate stiu eu domnul Ponta nu a stiut de aducerea domnului Stanisoara. Aparuse informatia pe surse ca urmeaza un transfer la PNL si ne intrebam despre cine e vorba", a aratat Dragnea.

Important pentru clasa politica ar fi, in opinia vicepremierului, sa ia in calcul ideea crearii a doua blocuri politice mari, unul de centru-stanga si unul de centru-dreapta. "Sau sa ne gandim daca vrem ca Romania sa ramana in balta asta politica", a adaugat el.

In USL, a spus Dragnea, "mai usor, mai greu ne-am pus de acord" si inainte de alegeri si in 2012 si in 2011, iar in mare parte ceea ce s-a convenit in programul electoral si in programul de guvernare se pune in practica.

"Nu sunt controverse de substanta sau scandaluri intre ministri, sunt frecusuri. Deocamdata sunt chestiuni minore. Daca aceste frecusuri se transforma in conflicte, atunci vom avea o problema, dar rolul nostru, al celor din conducerea USL, e sa nu se ajunga la astfel de probleme", a afirmat viceprim-ministrul.

Pe de alta parte, referitor la declaratiile sefului liberalilor, Crin Antonescu, ca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este cel mai bun politician din Europa, vicepremierul Dragnea a spus ca in conditiile in care liderul PNL este un prezidentiabil, este corect sa vrea sa aiba relatii bune cu liderii europeni.