Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la Digi 24, ca l-a surprins plecarea lui Mihai Stanisoara de la PDL la PNL, adaugand ca nu se pune problema ca acesta sa aduca liberalilor acces la Serviciile de informatii, ci eventual o sustinere a Masoneriei, deoarece si el, si Sorin Frunzaverde, sunt pe "linia asta".

"Accesul la serviciile de informatii, exclus. Poate o sustinere a Masoneriei, asta e altceva. Frunzaverde, Stanisoara, pe linia asta s-ar putea sa...", a raspuns Basescu, potrivit Mediafax, fiind intrebat daca in spatele plecarii lui Stanisoara la PNL ar fi o manevra privind influentarea sau accesul la o parte din Serviciile de informatii.

Intrebat daca si el a beneficiat de sustinerea Masoneriei, avand in vedere ca a fost ales de doua ori primar general si presedinte, Basescu a negat: "Eu nu cred ca am beneficiat de ea vreodata, sau nu am stiut de ea, dar...Hai sa fim seriosi".

Basescu a aratat ca l-a surprins plecarea lui Stanisoara, marturisind ca a lucrat bine cu acesta, atat atunci cand i-a fost consilier pe probleme de securitate la Palatul Cotroceni, cat si cand a fost ministru al Apararii.

De asemenea, Basescu a aratat ca s-a asteptat la un moment dat chiar ca Stanisoara sa depuna o motiune in alegerile interne din PDL.

"A fost in echipa lui Vasile (Blaga n.r.). De ce abandonul acesta al partidului, poate avea alta optiune la conducerea partidului? Eu m-am asteptat la un moment dat sa depuna el o motiune", a mai spus Basescu.